Солитрон и IBM България раздадоха награди на отличници от УКТЦ Правец


На 19 юни в Професионалната гимназия по компютърни системи и технологии (УКТЦ) в гр. Правец се състоя тържествена церемония по връчването на дипломите за средно образование на зрелостниците. За първи път те бяха облечени в черни тоги.
От името на председателя на Агенцията за информационни технологии Пламен Вачков зрелостниците поздрави неговият съветник Румен Трифонов. Както е известно, Пламен Вачков е сред основателите на училището по времето, когато е бил директор на „Компютърни системи” – Правец.
Сред гостите на церемонията бе и Хуан Пабло ди Наполи представител на IBM България, както и Димитър Вълов – представител на фирма „Солитрон” – официален дистрибутор на IBM за България, с които училището е в партньорски отношения. На всички отличници бяха раздадени награди от страна на Солитрон и IBM България.
Във връзка с партньорска програма – IBM Academic Initiative – от следващата година официално в учебния план влиза и усиленото изучаване на IBM DB2. Това цели да допринесе за поощряването и развитието на талантите у нас.
На връчването на дипломите още присъстваха деканът на Факултета по компютърни системи и управление проф. Огнян Наков, както и новият научен ръководител на УКТЦ проф. Пламенка Боровска. Церемонията бе уважена и от много гости и родители на завършващите. Дипломите връчваше лично зам.-ректорът на ТУ-София доц. Симеон Стоядинов.
Преди това директорът на УКТЦ гл. ас. Трифон Трифонов изтъкна, че бившите възпитаници на училището са най-добрата му реклама в България и по света. Той припомни, че през последните години двама от носителите на престижната награда „Джон Атанасов” за постижения в информационните технологии са завършили УКТЦ – Правец.  

Коментар