Наесен: ново поколение софтуер за офиса от Microsoft

Наесен: ново поколение софтуер за офиса от Microsoft
Променени версии на Word, Excel, PowerPoint и Outlook ще дадат на потребителите повече удобство при обработка на документи
26/03/2006
По-лесно и по-бързо ще обработват документи потребителите на новия пакет от офис приложения на Microsoft, който се очаква да излезе на пазара тази есен или в началото на следващата година. Според първите информации, интерфейсът на Office 2007 е радикално променен в сравнение с настоящата версия. Всичко необходимо за форматиране на даден документ ще бъде разположено на една лента, еднаква за приложенията Word, Excel, PowerPoint. Предполага се, че това ще позволи на крайния потребител да получи по-добри резултати за по-кратко време.
Microsoft ще пусне няколко издания на офис пакета си. Версията Office Professional Plus например включва освен Word, Excel, Outlook и Power Point, още приложенията Access и Publisher, заедно с програмата за обмен на съобщения в реално време Office Communicator, както и софтуер за създаване на форми и управление на съдържание. Друг комплект, OfficeEnterprise 2007, добавя към продуктите от Professional Plus две нови приложения – OneNote и Groove. Второто от тях е програма за колективно създаване на документи, която Microsoft закупи миналата година.

Следващият Microsoft Office
Какво е новото
– радикално променен интерфейс на приложенията Word, Excel, PowerPoint, Access, който ще позволи на потребителите по-бързо и по-лесно да обработват документи; всички приложения ще използват обща лента с инструмените за форматиране на даден документ  
Какви ще са вариантите
Office Basic 2007
– Office Home and Student 2007
– Office Standard 2007
– Office Small Business 2007
– Office Professional 2007

Office Professional Plus 2007
– Office Enterprise 2007

Office SharePoint Portal Server 2007
Кога ще бъде достъпен
– есента на 2006 г. или в началото на 2007 г.

По отношение на сървърите, Microsoft ще комбинира няколко продукта в пакета Office SharePoint Portal Server 2007. С негова помощ ще се изпълняват Office задачи като управление на форми, хостинг на електронни таблици и управление на правата над съдържанието.

Според анализаторите на пазара, начинът, по който Microsoft е разработила своите нови продукти, ще позволи на разработчиците на софтуер да създават по-ефективни в ценово отношение приложения за потребителите.
Междувременно, Microsoft запушва някои дупки в сигурността на настоящите версии на Windows и Office. Недостатък застрашава сигурността на системи, работещи с Windows XP SP1 и Windows Server 2003, като може да доведе до разширяване на привилегиите на потребители с ограничен достъп. За елиминиране на проблема Microsoft пусна по една ревизионна програма (патч) за Windows и за Office, които отстраняват грешки и уязвимости. В случая става въпрос за отстраняване на възможността злонамерени лица да получат контрол над Windows система чрез специално направена електронна таблица. По този начин в системата може да се инсталира шпионски или друг зловреден софтуер. Microsoft също така публикува съвети за сигурността, свързани с една модификация на Macromedia Flash Player.

Коментар