Обявиха 50-те най-добри ИТ работодатели у нас

Българските ИТ работодатели стават все по-конкурентни, отчита класация
(снимка: CC0 Public Domain)

Класация на Career Show Index определи 50-те най-добри работодатели в ИТ сектора на България. Индексът е съставен на база представянето на компаниите в най-престижните бизнес класации в страната за последните 2 години.

Забелязва се ясна тенденция към утвърждаване на България като ИКТ хъб за Югоизточна Европа, коментираха съставителите на индекса. Множество компании избраха да отворят свои технологични центрове в страната и това създаде предпоставки освен за повишаване на интереса към сектора, но също за завишаване на изискванията на ИТ специалистите към техните работодатели.

Класацията за 50-те най-добри ИТ работодатели на България се основава не само на икономическите показатели на фирмите, но и на представени от тях стратегии и проекти за ангажиране, развитие и грижа за служителите. По този начин класацията на Career Show Index откроява постиженията на работодателите отвъд финансовите рамки.

Първите 10 компании от класацията на 50-те най-добри ИТ работодатели
(източник: Career Show Index)

„Спецификите на пазара на труда в технологичния сектор изискват неимоверни усилия от страна на компаниите не само за икономическото разрастване на организациите, но и за качественото развитие на техните служители. Добрите практики за привличане, задържане и развитие на таланти трябва да бъдат отличавани”, каза Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

По нейните думи, класацията за 2021 г. поставя под светлината на прожекторите тези компании, които са инвестирали в създаване и развитие на силни екипи и здравословни условия на труд.

Наред с големите международни фирми, все по-осезаемо е присъствието на български компании като фактор на пазара на труда в ИТ сектора. Това е ясен знак за повишаване конкурентоспособността на българските работодатели, подчертаха от Career Show.

Класацията е инициирана от организаторите на Career Show Tech – кариерно събитие за ИТ специалисти, което ще се проведе изцяло онлайн на 19 и 20 май. Очаква се над 2000 специалисти да се срещнат с водещите технологични компании в България и Европа.

Коментари по темата: „Обявиха 50-те най-добри ИТ работодатели у нас”

добавете коментар...

  1. :o)

    Много забавна класация 🙂
    Иначе с оглед на душите на държавна хранилка аз мисля че най-добрия работодател в България е ДЪРЖАВАТА…стотици хиляди души смучат от държавната цицка.
    Е…този работодател не носи приходи в бюджета, а го харчи ама има ебати броя служители!
    Топ!

  2. кой колкото пари дал

    Класация спрямо размера на даренията на участниците към организатора на класацията.

  3. OMG

    Само като видя Булпрос в класация ми става смешно, и колко преди е пред истински лидери

  4. хм

    фирмите на Батя няма ли ги в тази класация?!

  5. .

    Мале как е играла парата при получаването на награди и съставянето на класацията по този признак, мале-мале 🙂

  6. Спаско

    Хахаха, само като видя Ментормейт вътре в класацията и минстава смешно

Коментар