“Нетинфо” измери въглеродния си отпечатък












536 тона са емисиите парникови газове на дигиталната медийна компания „Нетинфо” за 2008 година, сочи проучване на консултантската фирма „Денкщат България”.

Одитът е част от програмата на „Нетинфо” за опазване на околната среда и обхваща разходите на компанията за употребени горива, консумирана електро- и топлоенергия, оборудване, офис консумативи, хартия, бизнес пътувания на служителите, пътувания до офиса и електроенергия за сървъри, разположени в центрове за колокация.

63% от емисиите на „Нетинфо” са резултат от изразходваната електроенергия за сървъри, 24% – от употребената в офисите електроенергия, 9% – от пътувания на служителите до офисите, 2% – от бизнес пътувания с въздушен транспорт, 1% – от фирмените автомобили, и 1% – от други дейности.

Нетинфо” се ангажира да оптимизира електроенергията от колокираните си сървъри и тази в офисите си, както и вредата от пътувания на служителите си до работното място. Най-новата стъпка в тази посока е вело-стойка, която компанията постави пред офиса си, за да улеснява придвижването с велосипед.

В началото на миналата година „Нетинфо” изцяло замени обикновената офис хартия със сертифицирана рециклирана хартия както за ксерокс и принтер, така и за всички печатни материали с корпоративната си визия. Вече повече от година в офиса се използват кошчета за разделно събиране и изхвърляне на отпадъците.

Ефектът от всички тези стъпки се следи чрез система за управление на околна среда, създадена за „Нетинфо”.

Наскоро компанията стартира "ЕКО" секция в информационния новинарски сайт Vesti.bg, създадена съвместно с инициативата „Горичка”. Освен това “Нетинфо” подпкрепя и редица инициативи на организации като WWF България и Фондация „ЕкоОбщност”.

по темата: „“Нетинфо” измери въглеродния си отпечатък”

добавете коментар...

  1. Данаил

    Само респект и уважение към такива отговорни и далновидни компании! Де да бяха всички такива…

Коментар