Шведска софтуерна компания придоби Pirate Bay








Нашумелият торент-тракер The Pirate Bay вече има нов собственик. Това е шведската софтуерна компания Global Gaming Factory X AB (GGF), която се е съгласила да плати 7,7 милиона долара за портала, съобщи theregister.com.

Ръководството на компанията обяви, че Pirate Bay се нужда от нов бизнес модел, който трябва да отговаря на интересите на всички страни – доставчици на съдържание, интернет оператори, потребители и съдебни органи.

Новият модел за работа предвижда отчисления за притежателите на авторски права за продукти, които се свалят от портала. Засега обаче не е уточнено как ще работи схемата.

Очаква се сделката да приключи до един месец и GGF да влезе във владение на Pirate Bay.

От торент-тракера потвърждават поглъщането. В съобщение на сайта се посочва, че е дошло време проектът, по който е работено много години, да привлече повече хора по един безопасен за всички начин.

Неотдавна четиримата собственици на Pirate Bay получиха ефективни присъди от по една година затвор и глоба от 2,72 милиона евро в полза на кино- и музикалната индустрия. Те бяха признати за виновни, че способстват нелегалното разпространение на продукти, защитени с авторски права.

по темата: „Шведска софтуерна компания придоби Pirate Bay”

добавете коментар...

  1. Karaman

    Рано или късно всички се продават, някои скъпо, други за без пари!

Коментар