AMD няма да влиза в ценова война с Nvidia








Разработчикът на процесори и графични карти AMD няма да се хване на хорото на ценовата война, подето от конкурента Nvidia.

Цените на бюджетните графични решения на AMD са достатъчно ниски и компанията не планира да ги намалява още повече, тъй като това неминуемо ще доведе до загуби, съобщи Fudzilla.com.

ОЕМ производителите ще продължат да ползват продукти на AMD, независимо от агресивната ценова политика на Nvidia, твърдят от компанията.

AMD не е заинтересована от увеличаване на пазарния си дял по пътя на снижаване на цените на своите продукти, тъй като в този случай са неизбежни загубите”, коментира Рик Бергман, старши вицепрезидент на компанията.

AMD държи силни позиции в бюджетния сегмент графични решения. Чиповете ATI Radeon са широко използвани в компютрите на водещи производители като Dell, HP и Acer, посочват от компанията. Поради това AMD не вижда необходимост изкуствено да понижава цените на своите графични продукти.

AMD и Nvidia са основни конкуренти на пазара за самостоятелни графични решения. В интегрираната графика борбата се води с най-големия производител на процесори – Intel.

Коментар