Huawei Mate X2 – сгъваем флагман от ново поколение

С двата си дисплея, Mate X2 предлага изживяване от два свята
(снимка: Huawei)

Сгъваемо мобилно устройство от ново поколение показа тази седмица Huawei Consumer Business Group (BG). Флагманът Mate X2 разкрива нови перспективи пред развитието на мобилните технологии.

С изцяло нов компактен дизайн и изместен център на тежестта, Huawei Mate X2 е функционален и удобен както в затворено, така и в отворено положение. Затворен, моделът предлага един от най-големите дисплеи в индустрията, а при разгъване се превръща в цялостен плосък дисплей.

Подсилена стомана и карбонови влакна изграждат леко и същевременно устойчиво устройство. То идва с четворна Ultra Vision Leica Camera, стерео аудио система с два говорителя и бърз Kirin 9000 5G чипсет.

снимки: Huawei

„Mate X2 представлява гигантски скок в технологиите и очертава развитието на сгъваемите устройства“, заяви Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group. Новият модел надгражда Mate Xs, който беше признат от мнозина за най-доброто в класа си сгъваемо устройство.

Красив и функционален дизайн Falcon Wing

Huawei Mate X2 се сгъва съвсем естествено в компактна форма със заоблени ъгли. В сгънато положение той има скосен гръб, който позволява профилът на устройството да достигне до 4,4 мм в единия край. Центърът на тежестта е леко изместен от центъра на устройството за перфектен баланс и в двете му положения.

снимка: Huawei

Устройството има два дисплея, като вътрешният е 8-инчов – един от най-големите в класа си. Освен това Mate X2 идва с магнитно-управляван нано-оптичен слой, за да минимизира отраженията. Той работи в синхрон с 6,45-инчовия външен OLED дисплей. И двата дисплея имат супер висока резолюция, висока сензитивност към докосвания на много малки интервали и честота на опресняване от 90Hz, за консистентно изживяване при преминаване от режим в режим.

Когато е сгънат, Mate X2 е красиво проектиран смартфон. Външният дисплей има съотношение на страните 21:9, съвместимо и удобно за повечето приложения. Разгънат, той се превръща в просторно смарт устройство със “златното” съотношение на страните 8:7.1.

снимка: Huawei

Под минималистичния си дизайн, Mate X2 крие и друга иновация за индустрията – Multi-Dimensional Hinge, технология, която отнема 5 години на компанията до достигането на настоящето ѝ съвършенство. Посредством многопосочен механизъм, сгъвката образува малка кухина, с размера на водна капка, където се прибира дисплеят при сгъване. Всички краища са защитени от навлизането на прах в системата и потенциално увреждане на дисплея.

Нови преживявания

С двата си дисплея, Mate X2 предлага изживяване от два свята. По-големият дисплей предлага просторно зрително поле, а възможността за сгъване работи за удобната преносимост. Комбинацията идва в резултат на множество проучвания на потребителското поведение в различни ситуации – от браузване в интернет, до офис задачи, консумация на медийно съдържание, онлайн шопинг и гейминг.

снимка: Huawei

Големият дисплей се допълва от множество смарт функции, улесняващи многозадачната работа, като Smart Multi-Window, Floating Window, App Multiplier, App Bubble и др. Така например, Multi-Window позволява на потребителите да преглеждат съдържание от едно приложение, без да минимизират текущото, например да видят превю на прикачен в имейла файл, без да излизат от имейл приложението, или да отворят хиперлинк в Notepad.

Функцията App Multiplier позволява отваряне на няколко копия на едно и също приложение, а чрез MeeTime потребителят може лесно да се споделя съдържание с контактите си само чрез провлачване до съответния чат прозорец, без ограничения за размер на файла, брой или формат. Active Floating Windows не само подлежат на оразмеряване и могат да се аранжират в App Bubble, но и да заменят всеки активен Multi-Window по всяко време.

Флагманска производителност

Отвъд атрактивния си външен вид, Mate X2 е мощен флагман с висок клас аудио-визуални технологии, екстремно бърз и енергийно-ефективен чипсет и поддръжка на високоскоростна и стабилна свързаност.

снимка: Huawei

Mate X2 e оборудван с четворна Ultra Vision Leica система от камери. 50- мегапикселовата Super Sending широкоъгълна камера е с един от първите RYYB цветни филтри филтър (CFA), поддържа 4-в-1 комбиниране на пикселите, и Full Pixel Octa PD AutoFocus. Фотографската система включва и перископска телефото камера с 10-кратно оптично, 20-кратно хибридно и 100-кратно цифрово приближение.

Ултраширокоъгълната 16 MP камера осигурява не само живописно разгънати снимки със страхотна перспектива, но поддържа и макро режим за снимане на обекти, които се намират на едва 2,5 см от обектива. Уникалният сгъваем дизайн позволява четворната Ultra Vision Leica камера да се използва и за селфи снимки.

По отношение на аудиото, Mate X2 е като персонално кино в джоба. Двойка стерео говорители използват ултра тънки драйвери с голяма амплитуда и поддържат Huawei Histen, за да осигурят чист и деликатен звук.

снимка: Huawei

Устройството идва с батерия с капацитет 4500mAh и поддръжка на 55W бързо зареждане Huawei SuperCharge. Ще се предлага на пазара в бяло, черно, кристално синьо и кристално розово.

Коментар