SAP обяви нов оперативен директор за Югоизточна Европа

Преминаването в облака е единствената логична стъпка за подсигуряване на дигиталното бъдеще с устойчив растеж, казва Александър Майкснер
(снимка: SAP)

В рамките на програма за обновяване на организационната си структура, SAP обяви нов главен оперативен директор за региона на Югоизточна Европа и Украйна, който включва 12 държави и в него работят 1935 служители на компанията.

Александър Майкснер, който преди това е ръководил отдел „Платформа и технологии“ за SAP Централна и Източна Европа, не само заема ролята на главен оперативен директор, но ще управлява и облачните продажби на SAP в Югоизточна Европа и Украйна.

Наскоро SAP стартира инициативата „Rise with SAP” – програма, насочена към трансформиране и дигитализиране на дейността на компаниите чрез преместване в облака с 3 лесни стъпки. Със своя опит Алекс Майкснер ще помага на клиентите на SAP да разберат предимствата от предприемането на тази привидно сложна трансформация.

RISE with SAP предлага на клиентите, които се намират на различен етап от дигиталната си трансформация, промяна в дизайна на процесите за по-добри бизнес резултати. Програмата прави това възможно без големи предварителни инвестиции от страна на клиентите.

„Като ръководител на облачни продажби смятам, че преминаването в облака за нашите клиенти чрез инициативата „Rise with SAP” е единствената логична стъпка за подсигуряване на дигиталното бъдеще с устойчив растеж”, коментира Александър Майкснер.

Той работи в офиса на SAP във Виена. Започва кариерата си в компанията през 2016 г. като ръководител на отдел „Анализи“ за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и е назначен за директор на отдел „Платформа“ през 2018 г.

Преди да се присъедини към SAP, Майкснер работи в Oracle в отдел „Продажби и управление на продажбите“ за ЦИЕ и отговаря за „Анализи и управление на ефективността на предприятието“. Бил е също част от екипите на E&Y, Aral AG и Sony.

Коментар