Много англичанки контузени от гейминг

Домашният спорт е причинил травми на всяка пета жена, която го практикува, във Великобритания, сочат данни от изследване за миналата година на застрахователната компания Sheilas” Wheels.

Резултатът не е изненадващ, като се има предвид, че средно игралното пространство на една англичанка е ограничено до 2-3 метра.

Традиционните спортни зали губят своята популярност за сметка на по-евтините и интересни домашни алтернативи. Британските жени харесват все повече игрите с Nintendo Wii, например.

Но заниманията със спортни тренажори от типа на Nintendo Wii Sports крият рискове за здравето. През последната година японската технология е причинила травми на британките, оценени общо на ?1,3 млрд., твърди изследването.

По данни на Nintendo, жителите на Великобритания разполагат с около 5 милиона геймърски конзоли Wii. Това означава, че във всеки четвърти дом има такава конзола.

Най-популярната игра за годината е Wii Fit – виртуален симулатор, който позволява на геймърите да тренират, да се занимават с йога и дори да контролират спортната си форма.

Всеки ден пред компютрите и телевизорите тренират 13 милиона жени в Обединеното кралство, сочат данни от проучвания. За сравнение, 8,7 милиона спортисти посещават редовно тренировъчните зали.

Коментар