Излязоха бета версии на новите Norton антивируси












Компанията за сигурност Symantec пусна за сваляне бета версии на новите си антивирусни продукти Norton Internet Security 2010 и Norton AntiVirus 2010. В тях е реализиран принципно нов метод за защита под кодовото име Quorum, съобщи разработчикът.

Отличителна особеност на линията 2010 е способността им да откриват заплахи от типа "zero-day". Анивирусите използват технология, която разпознава неизвестни зловредни програми чрез анализ на тяхната репутация. За познатите заплахи се прилага сигнатурния метод.

Освен това, технологията Norton Insight, която ускорява процеса на сканиране чрез проверка само на променените файлове, е претърпяла значително развитие. По заявка на потребителя, технологията предоставя допълнителна информация за интересуващите го приложения, вкл. активност, поведение, репутация и др.

Технологията за родителски контрол и спам филтърът във версии 2010 също са преработени с цел увеличаване на тяхната ефективност. За потребителите на Norton Internet Security 2010 е достъпен безплатен абонамент за услугата за родителски контрол OnlineFamily.Norton.

Новият спам филтър се базира на технология BrightMail и вече открива нежеланите имейли с по-голям точност, без да се налага обучение, твърди разработчикът.

Финалните версии на двата нови антивируса се очакват през есента на настоящата година. Те ще бъдат съвместими с операционната система Windows 7.












Даунлоуд: Norton Internet Security 2010 / Norton AntiVirus 2010.

Коментар