Открита е сериозна уязвимост в iPhone








Уязвимост в епълския iPhone позволява на злонамерени лица да определят местоположението на устройството чрез GPS, да подслушат телефонен разговор и дори да включат апарата в бот мрежа.

Apple знае за проблема и работи за неговото отстраняване, съобщи AppleInsider.

Възползвайки се от уязвимостта, хакерите могат да получат пълен достъп до операционната система на iPhone с всички права на собственика.

Неупълномощеният достъп се осъществява чрез изпращане на SMS съобщение, което съдържа двоичен код, изпълняван без знанието на потребителя.

Хакерите могат да напишат зловредна програма и да я изпратят на части в няколко SMS съобщения, които след това да се съберат в един код.

Уязвимостта е открита и съобщена на Apple от специалиста по информационна сигурност Чарлз Милър. Компанията планира да пусне “кръпка” по-късно този месец.

Заплахата от хакери не е единственият проблем за притежателите на iPhone. Устройства от новата S серия прегряват, в резултат на което се появяват розови петна по белия корпус на айфона.

Няколко случая на прегряване бяха докладвани на Apple. Компанията обаче успокои потребителите, че по-високата температура не нарушава работата на iPhone 3GS.

Коментар