Galaxy XCover 5 – здрав смартфон за използване „на терен”

Galaxy XCover 5 е защитен смартфон за използване при всякакви условия
(снимка: Samsung)

Наскоро Samsung обяви Galaxy XCover 5 – здрав смартфон за използване в трудни условия от потребители, които постоянно са в движение. Проектиран за работа навън или в производството, моделът съчетава издръжливост с удобство. Отличава се с подобрена чувствителност при допир и възможност за използване с ръкавици, с лесна за зареждане, сменяема батерия за цял ден работа.

Galaxy XCover 5 отговаря на предизвикателствата, с които работниците често се сблъскват при работа с мобилно устройство при различни условия. С подобрена устойчивост на удари, моделът издържа на изпускания от височина до 1,5 метра. А клас IP68 за прахо- и водоустойчивост означава, че може да бъде потопен в над метър вода за повече от 30 минути.

И тъй като от професионалистите често се изисква да носят ръкавици като предпазна мярка, XCover 5 идва със специална функция Glove Touch. Тя увеличава чувствителността при допир и позволява на потребителите да работят с устройството, докато носят ръкавици.

Чувствителният на допир Galaxy XCover 5 може да се използва и с ръкавици
(снимка: Samsung)

Този смартфон защитава и поверителната информация на бизнеса. Хардуерът на Galaxy XCover 5 е защитен от Samsung Knox – платформата за сигурност от високо ниво на корейската компания. Тя предлага цялостна защита, внедрена на всяко едно ниво на устройството, от процесора до приложенията. Samsung Knox защитава поверителната бизнес информация в реално време и реагира превантивно на заплахи, свързани с външни намеси.

Galaxy XCover 5 е подсилен с технологии, създадени в партньорство между Samsung и партньорите на компанията, вкл. широк спектър от бизнес сценарии, както и възможност за интегриране на функцията „уоки токи” в Microsoft Teams. Функцията „push-to-talk” позволява на потребителите да поддържат връзка помежду си през целия ден просто с едно натискане на бутон.

Задната 16MP (F1,8) камера заснема професионални изображения и видеоклипове
(снимка: Samsung)

Потребителите могат също да конфигурират кои приложения да стартират чрез XCover Key – персонализирана функция, която предлага достъп с едно докосване до най-често използваните функции като LED фенерче, спешни повиквания или навигация.

Снабден с мощен процесор Exynos850, 4GB RAM и до 64GB вътрешна памет, Galaxy XCover 5 е устройство, които посреща нуждите на бизнеса. Издръжливата, сменяема батерия от 3000 mAh поддържа бързо зареждане чрез USB и POGO щифтове – потребителите се нуждаят от по-малко време за зареждане и имат повече време за работа.

Galaxy XCover 5 е устойчивост на удари, като издържа на изпускания от височина до 1,5 метра
(снимка: Samsung)

Моделът разполага с една 16MP (F1,8) задна камера, която е способна да заснема професионални изображения и видеоклипове. Чрез функцията Live Focus обектът в кадърa се откроява, а предната 5MP (F2.2) камера е предназначена за видеоразговори. Функцията Samsung Knox Capture позволява сканиране чрез телефона.

Смартфонът на Samsung отговаря на клас IP68 за прахо- и водоустойчивост
(снимка: Samsung)

Galaxy XCover 5 включва още много функции, които помагат в работата на потребителите на закрито и на открито. LED светкавицата, разположена на гърба на телефона до камерата, може да се използва като фенерче, подпомагайки зрението в затъмнените участъци или помещения. Наличен е и NFC чип, благодарение на който телефонът може да се използва като електронен портфейл или транспортна карта от потребители, пътуващи до работата с обществен транспорт.

Galaxy XCover 5 ще бъде наличен в България от месец май 2021 г., съобщиха от Samsung. Цената на издръжливия смартфон с корейската марка все още не обявена.

Коментар