Philips тъч монитори – отчитат 10 докосвания наведнъж

B1TC мониторите Philips се отличават с бърза реакция и 3-странен безрамков дизайн
(снимка: MMD)

Комфортно, бързо и отзивчиво тъч преживяване идва с новите серия „in-cell touch” монитори Philips B1TC, създадени да повишат продуктивността на домашни и бизнес потребители.

B1TC се състои от два модела: 23,8-инчов 242B1TC и 21,5-инчов 222B1TC. Те разчитат на Advanced In-Cell и Projected Capacitive технологии, за да осигурят по-добро предаване, забележителни нива на реакция и съответно по-бързо тъч преживяване с до 10 едновременни точки на докосване.

In-cell тъч технологията позволява постигане на тънък дизайн и 3-странен безрамков IPS панел, който осигурява широки зрителни ъгли. Дисплеят е с покритие против отблясъци и 3H издръжливост, с Full HD резолюция.

По-естествената, плавна и бърза реакция при докосване посреща нуждите и желанията на потребителите в дома, офиса и образованието – благодарение също и на Plug&Play съвместимостта с Windows 10 и различни Android и Linux версии.

Но има и среди, които изискват специфични, издръжливи и универсални монитори: информационните точки, киоските и решенията за търговски обекти. Решението е застъпено в новите Philips Open Frame Touch монитори (B1TFL). Това са интерактивни дисплеи, проектирани за публично използване и различни сценарии.

B1TFL мониторите са готови за работа денонощно, в режим 24/7
(снимка: MMD)

Новата серия B1TFL включва четири модела: 23,8-инчов 242B1TFL, 21,5-инчов 222B1TFL, 17-инчов 172B1TFL и 15-инчов 152B1TFL. Всички те използват тъч технология Projected Capacitive (P-Cap) за естествена реакция, която може да отчита до 10 докосвания наведнъж. Технологията позволява работа с пръсти и ръкавици , което прави тези монитори особено подходящи за публични пространства.

Друга специфична характеристика на мониторите B1TFL е стъклото от край до край със 7H защита от надраскване, което е изключително важно за безопасността и издръжливостта, както и за лесното почистване и дезинфекциране в закрити и открити среди.

Дисплеят е с повишена яркост от 350 нита (Philips 242B1TFL) до 450 нита (Philips 152B1TFL) и покритие против отблясъци за комфортно използване при силно осветление и слънчева светлина.

Тъй като съществуват най-различни приложения на мониторите, всичките четири модела имат защита IP65 (само на предната част) и странична запечатваща пяна за защита от вода и прах. Предвиденото време за работа допълва тяхната полезна стойност: тези монитори са готови за работа 24/7, така че потребителите могат да ги използват денонощно.

Свързването е проектирано да бъде възможно най-удобно, посредством използване на фокусиран върху решението подход без пренебрегване на специфични употреби и нужди. Тъч мониторите Philips имат мултиплатформена съвместимост с различни версии на Windows, Android и Linux.

B1TC серията поддържа VGA, HDMI и DisplayPort входове, както и три USB-A 3.1 (един с бързо зареждане). Серията B1TFL е снабдена с VGA, DVI, HDMI и DisplayPort входове и вграден USB хъб (2x USB-A 3.1) за свързване и зареждане на допълнителна периферия.

IPS панелът на мониторите от серия B1TC осигурява широки зрителни ъгли
(снимка: MMD)

Open Frame моделите могат да бъдат използвани в пейзажна, портретна или легнала ориентация. Поддържат VESA опции за монтиране и L-система за захващане (включена в комплекта), което покрива повечето инсталации, а жичното дистанционно управление осигурява достъп до екранните менюта и след монтажа.

Усъвършенстваните in-cell модели са проектирани да посрещнат различни стандарти и се отличават със своя тънък 3-странен безрамков дизайн със SmartStand – Z-образна стойка с двойна панта, която се адаптира към нуждите и подобрява продуктивността и комфорта. Налична е и съвместимост с VESA стандарта за монтаж.

Серията Philips B1TFL включва фундаменталните сертификати по отношение на безопасността и електронните рискове. Мониторите са сертифицирани и като EMI Class B.

B1TC мониторите предлагат LowBlue режим, Flicker-Free технология и EasyRead за комфортно зрително преживяване при четене – почти като от хартия. В допълнение, те са напълно сертифицирани от ES, TCO, EPEAT, TUV и TUV Eye Comfort.

Моделът 242B1TC ще бъде достъпен на българския пазар от април на цена 603 лв. (с включен ДДС), докато 222B1TC се очаква през юни за 544 лв. Моделът 222B1TFL ще се предлага от април за 895 лв., а останалите три монитора от тази серия – 152B1TFL, 172B1TFL и 242B1TFL излизат през май на цени съответно 778 лв., 876 лв. и 915 лв.

Коментар