Sony прилага “екологична мисъл”












Тридесет и два обекта на Sony в Европа, подчинени на системата за глобално управление на околната среда (GEMS), се захранват с електричество от 100% подновяеми източници, съобщи компанията.

Постижението е част от ангажимента на Sony Европа да намали емисиите от въглероден двуокис, като част от по-голям план на корпорацията за глобално пестене на енергия. В резултат на него емисиите от CO2 в Европа са намалели с 55 216 тона през финансовата 2008 година, а в световен мащаб – със 100 000 тона.

Европейските предприятия на Sony са намалили емисиите от CO2 с приблизително 90% в периода от 2000 до 2008 година, посочват от компанията.

Sony е постигнала намалението, прилагайки “eкологична мисъл” в деловата си практика. Tова включва програми за пестене на енергия във всички обекти на компанията – като Пенкоуд във Великобритания, където е усъвършенствано оборудването и осветлението.

Енергийният разход на продуктите и транспортът също се следят отблизо. Най-новият екотелевизор Bravia WE5 на Sony изразходва 50% по-малко енергия от предходни сравними модели.

Компанията е подобрила ефективността на доставките чрез намаляване на размерите на опаковките и на самите продукти, а също и чрез използване на отделящи по-малко CO2 форми на транспорт, като влаковете, корабите и шлеповете.

32-та обекта с GEMS сертификат за работа с подновяема енергия са проверени от Bureau Veritas Certification (BVC) за потвърждение, че са използвали 100% подновяемо електричество през финансовата 2008 година. 

Коментар