Първи лицензионни споразумения за LTE












Ericsson обяви, че е подписала първи лицензионни споразумения за LTE технологията. Компанията държи най-голямото в индустрията патентно потфолио за LTE.

Базирайки се на опита си с технологиите GSM и WCDMA, наред с проучванията си за OFDM, Ericsson насърчава развитието на ново поколение мобилни технологии – 4G/LTE. Те вече излизат на преден план, а шведският телекомуникационен гигант притежава голям брой ключови патенти за стандарти, които са основни за разработване на 4G/LTE продукти.

Лицензионните споразумения се сключват съгласно пропорционалния дял на компанията в IPR стандарта, отнасящ се до съответната продуктова категория. Ericsson поддържа и практика, която гарантира максимален ефект на натрупване при LTE технологията, който не надхвърля едноцифрени стойности.

Стремим се да намерим баланса между предлагането на полезни решения на клиентите и получаване на справедлива възвращаемост от значителните инвестиции за развойна дейност, които правим”, коментира Казим Алфалахи, вицепрезидент и директор на ”IPR лицензиране и Патентно портфолио” в Ericsson.

Шведската компания е лидер в индустрията по отношение на FRAND лицензирането (Fair, Reasonable and Non-Discriminatory) – "честно, разумно, без дискриминация".

Коментар