Българин стана продуктов директор на AtScale

„Специалистите у нас по нищо не отстъпват на тези от водещите технологични държави”, коментира Петър Стайков, новият продуктов директор на компанията за виртуализация AtScale
(снимка: Борислав Чепишев / предоставена от AtScale)

Глобалната компания за виртуализация на данни AtScale назначи Петър Стайков от българския си екип на позицията продуктов директор на трите офиса, които са под шапката на организацията в София, Бостън и Калифорния.

Петър Стайков работи в BI отдела на AtScale малко повече от година. „Щастлив съм, че имам възможност да се развивам в България и същевременно да работя за създаването на продукт, който е без аналог в света”, сподели той по повод назначението.

Решенията на AtScale позволяват на компаниите да виртуализират аналитични данни, независимо къде се съхраняват. Така е възможен единен изглед на информацията към BI, AI и приложения за машинно обучение.

На новия си пост Петър ще работи с екип от български ИТ експерти, както и с американски ветерани в сферата на технологиите като Дейв Мариани, Крис Линч и много други. „Всеки ден ние от Atscale доказваме, че специалистите у нас по нищо не отстъпват на тези от водещите технологични държави”, коментира той.

През последните 18 месеца родните ИТ експерти стоят в основата на всички ъпдейти на продуктa на AtScale, като над 90% от софтуерното инженерство вече се извършва у нас. Съвсем наскоро базираната в Силициевата долина компания съобщи, че българи ще разработват и проект за машинно обучение, в партньорство с Data Robot.

„Петър е изключителен професионалист, който се доказва всеки ден през последните 12 месеца. Високо ценя желанието му да се развива и да учи нови неща. Още от първата ни среща знаех, че той е идеалният кандидат за Atscale”, сподели Момчил Михайлов, генерален мениджър на AtScale за Европа.

Петър Стайков е бакалавър по „Телекомуникационни технологии” в Технически университет – София. След това завършва магистратура по „E-business & e-governance” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Преди да се влее в редиците на AtScale е работил в Coca-Cola в продължение на 12 години, в сферата на BI.

Коментар