AOC влиза в бизнеса с геймърска периферия

Геъмърският хедсет GH200 идва с 2 метра оплетен кабел, 3,5 мм жак и Y-сплитер
(снимка: AOC)

AOC, един от водещите доставчици на монитори, разширява своето портфолио с периферия за геймъри. Компанията пуска два нови хедсета: AOC GH200 и GH300, които ще са налични на пазара от май 2021 г.

Слушалките с микрофон споделят еднаква елегантна конструкция, която е удобна и лека, и предлага отстраняващ се микрофон и 50 мм говорители. И двата модела са снабдени с оплетени кабели с дистанционно управление на тях и са представени в привлекателен дизайн (с акценти в цвят на оръжейна стомана за GH200 и червен за GH300).

GH200 предлага стерео звук и се свързва посредством 3,5 мм жак, а по-луксозният модел GH300 осигурява допълнително 7.1 виртуален съраунд звук (само за PC), USB конектор и RGB светлинни ефекти.

50-милиметровите неодимови говорители на GH200 и GH300 на AOC предлагат честотна характеристика от 20Hz–20KHz и импеданс от 32 Ω (±15%) за оптимално качество на звука.

Слушалките GH200 предлагат честотна характеристика от 20Hz–20KHz
(снимка: AOC)

Геймърите ще оценят и свалящия се „boom” микрофон, с който да комуникират с техните партньори в играта или във VoIP софтуер като Discord/Teamspeak. Многопосочният микрофон може да бъде настроен оптимално за комфорт и необходимото ниво на звука. Той покрива честотна лента от 100Hz–10KHz, което отговаря на тази на човешкия глас, като същевременно филтрира шума в много ниските и много високи честоти, за да осигури чисто аудио и качество на речта.

Благодарение на дизайна с диадема, всички външни звуци като шумните вентилатори на компютъра или шума от улицата са изолирани, а наушниците от кожа с мемори пяна осигуряват удобна продължителна употреба.

Защитната метална мрежа на говорителите гарантира издръжливостта на слушалките, а стоманеният плъзгач за настройка на височината повишава гъвкавостта за всеки размер глава и разпределя оптимално теглото върху нея.

По-луксозният модел GH300 осигурява допълнително 7.1 виртуален съраунд звук
(снимка: AOC)

AOC GH200 идва с 2 м оплетен кабел, както и с 3,5 мм жак и Y-сплитер, който позволява на потребителите да разделят конекторите за слушалките и микрофона, ако е нужно. Благодарение на универсалния 3,5 мм конектор, този хедсет е избор за PC-та, конзоли и мобилни устройства.

Дистанционното на кабела позволява настройка на нивото, включване и изключване на микрофона. Играчите могат да използват Windows Sonic Spatial Sound за PC и Xbox. Деликатните акценти в цвят оръжейна стомана пасват на останалите PC компоненти и правят слушалките атрактивен избор за отдалечена работа, видео разговори и онлайн обучение.

GH300 са снабдени с 2 м USB кабел. С възможностите за 7.1 съраунд звук геймърите могат да посочат точно от къде идва звука в играта, което повишава шансовете им да реагират адекватно. Слушалките са способни да възпроизвеждат аудио със студийно качество – 24 bit/96KHz, като така осигуряват на геймърите възможно най-близко до реалността звучене в играта.

Слушалките GH300 са способни да възпроизвеждат аудио със студийно качество 24 bit/96KHz
(снимка: AOC)

За още повече персонализиране, металната мрежа на GH300 включва RGB светлини с 4 режима (дишащ, цикличен, статичен и изключен), които се контролират чрез дистанционното. На него присъстват още контроли за силата на звука и за включване/изключване на микрофона. Светодиодът на свалящия се boom микрофон индикира дали той е заглушен, което улеснява ежедневната употреба и помага за избягване на нежелано заглушаване.

Не на последно място, кабелната конструкция на хедсетите позволява стабилна връзка без закъснение и без нарушаване на качеството на звука от компресия.

Хедсетите AOC GH200 и GH300 ще бъдат налични на българския пазар от май 2021 г. на препоръчителни крайни цени съответно 79 лв. и 109 лв. с ДДС, съобщиха търговските представители на компанията.

Коментар