Следващият Firefox ще бъде 64-битов








Очакваната догодина версия 3.6 на браузъра Firefox ще бъде 64-битова. Новият продукт на Mozilla носи кодовото име Namoroka и се базира на технологията Gecko 1.9.2, съобщи разработчикът.

64-битовата поддръжка ще осигури по-висока производителност при изпълнение на определени задачи, в частност при обработка на страници с кодиране и разпределение на паметта за големи файлове.

Очаква се също да бъде намалено времето за зареждане на браузъра и отваряне на табовете. Firefox 3.6 ще включва нови средства за персонализация и ще работи в по-добра интеграция с операционната система.

Специализиран инструмент ще позволи изграждане на “портрет” на предпочитанията на потребителя, базиран на анализ на посетените уеб страници. Портретът ще се използва за оптимизация на работата на браузъра.

Освен това, във Firefox 3.6 ще се появи система за локално изпълнение на приложения, която не изисква връзка с интернет.

Миналата седмица Mozilla пусна версия 3.5 на своя браузър, която вече е свалена 17 милиона пъти. Най-голям е интересът от американските потребители.

Коментар