Xerox зае първо място в аутсорсинг класация












Xerox зае първо място в класация на компании за аутсорсване на услуги за управление на документи. Алманахът Black Book of Outsourcing 2009, съставен от Brown-Wilson Group, е съставен на базата на проучване на повече от 24 000 фирми по цял свят.

На второ място в проучването е Oce Business Services, следвана от Williams Lea. На 11-то място Brown-Wilson Group е класирала HP. Ricoh/Lanier заема 16-то място, а след нея е Lexmark. Японската Toshiba е класирана на 19-та позиция.

Xerox предоставя интуитивни, интегрирани решения за управление на документи, които отговарят на изискванията на клиентите или надминават очакванията им”, коментира Скот Уилсън, партньор в Brown-Wilson Group.

Поделението за аутсорсинг на документни процеси Xerox Global Services помага на компаниите да управляват документите, с които работят, както и да установят контрол върху разходите за печат, обмен на информация и обновяване на бази данни.

Годишното проучване на Brow-Wilson Group оценява доставчиците и консултантите по аутсорсинг услуги. То е съставено от 31 критерии за управление на проекти и 18 ключови индекса за производителност.

В България Xerox Global Services предлага услуги за цялостно управление на печатната инфраструктура, вкл. сканиране на хартиени документи, разпознаване на тяхното съдържание, създаване на хранилища за електронните документи, добавяне на разпознатите данни в транзакционните системи на клиента, както и пълно управление на документите в организацията.

Предимство на тези услуги е аутсорсингът на процеса, без клиентът да поема риск от инвестиция в оборудване, софтуер и персонал.

Коментар