Hitachi купува GlobalLogic за 9,5 млрд. долара

Hitachi е на път да осъществи най-голямата сделка в историята си
(снимка: Hitachi)

Hitachi ще придобие GlobalLogic – американска компания за цифрови инженерни услуги – срещу 9,5 милиарда долара. Щатската компания ще бъде интегрирана в звеното на Hitachi Vantara. Нейните възможности за цифров инженеринг ще „укрепят” индустриалната IoT платформа Lumada на Hitachi, казват от компанията.

Японският финансов ежедневник Nikkei коментира, че сделката се очертава като „най-голямото придобиване от японската компания за електрическо оборудване”. Прогнозираните приходи на GlobalLogic за 2021 г. възлизат на 1,2 милиарда долара.

В GlobalLogic работят около 20 000 служители от 14 държави и, според официалната информация, фирмата има около 400 клиента, включително „големи марки” в секторите на производството, автомобилостроенето, здравеопазването, финансовите услуги, както и в комуникациите, технологиите и медиите.

Hitachi подчерта, че придобиваната компания „проектира и разработва иновативен софтуер, който стои в основата на множество продукти, платформи и цифрови преживявания”, отбелязва Enterprise IoT Insights.

От японския гигант допълват, че GlobalLogic ще стане „неразделна част и двигател за растеж” в портфолиото на Lumada. Очаква се сделката да бъде финализирана в края на юли.

Коментар