Endava придоби американската Lеvvel

Силният ръководен екип на Lеvvel ще допринесе за продължаващото разрастване на бизнеса на Endava в САЩ, заяви главният изпълнителен директор на Endava – Джон Котерел
(снимка: Endava)

Британският доставчик на технологични услуги Endava, който има развоен център в България, обяви придобиването на американската компания Levvel LLC със седалище в Шарлот, Северна Каролина.

„Силният им ръководен екип ще допринесе стабилно за продължаващото разрастване на нашия бизнес в САЩ. Техният подход към дигиталната трансформация и иновативната култура са сходни с тези на Endava. Тяхната сила в плащанията, банковите операции, медиите и мобилността ще допълнят и ускорят съществуващия ни бизнес”, коментира сделката Джон Котерел, изпълнителен директор на Endava.

Lеvvel LLC е основана през 2013 г. и към момента предлага цялостен цикъл обслужване на клиенти, включващ технологична стратегия, консултиране и инженерингова дейност. Фокусирана е силно в сегментите за плащания и финансови услуги, логистика/мобилност и TMT.

Обединяването с Endava ще ускори плановете на британската компания за разширяване в Съединените щати. Levvel доставя услугите си в САЩ и Мексико и има 172 оперативни служители с експертиза в ключови облачни платформи и широк спектър от технологии.

„Ние имаме сходни подходи по отношение на клиентите и служителите и сме единомислещи по отношение на хората и технологиите. Очакваме… да предоставим на нашите клиенти достъп до глобална платформа с обхват в САЩ, Латинска Америка и Европа”, каза в коментар на сделката Крис Харт, изпълнителен директор на Levvel.

Еndava обслужва световни марки от финансовия, застрахователния, телеком и медийния сектор, както и търговията. Към края на миналата година компанията има 7 464 служители, разположени в Северна Америка, Западна Европа и Австралия и развойни центрове в редица страни, вкл. България и Северна Македония.

Коментар