Официално: LG затвори подразделението за смартфони

Слуховете, че LG ще напусне пазара на смартфони, се потвърдиха
(снимка: LG Electronics)

Южнокорейският производител LG Electronics официално обяви, че повече няма да произвежда мобилни телефони. Компанията затваря мобилното си подразделение, потвърждавайки слуховете от последните седмици.

„Стратегическото решение на LG да излезе от силно конкурентния сектор на мобилните телефони ще позволи на компанията да съсредоточи ресурсите си в области като компоненти за електрически превозни средства, свързани устройства, интелигентни домове, роботика, изкуствен интелект и бизнес решения и платформи и услуги, които показват пазарен растеж”, гласи официално изявление на компанията от днес.

Решението за закриване на подразделението за смартфони е одобрено от борда на директорите на LG. Очевидно компанията не е успяла да продаде своя бизнес с мобилни телефони.

LG уточнява, че ще продължи да продава текущата линия смартфони и ще осигури всички необходими сервизни и софтуерни актуализации през целия гаранционен период и след това. Продължителността на техническата поддръжка на устройства зависи от регионите и действащото законодателство.

Същевременно, LG казва, че опитът на компанията, натрупан в над 20 години разработка и производство на мобилни телефони, както и съществуващите технологии, няма да бъдат забравени и ще помогнат при създаването на нови продукти.

Южнокорейската компания стартира производството на мобилни устройства – смартфони, таблети и „интелигентни” часовници – в началото на 2010-те години, но силната конкуренция не позволи на LG да направи рентабилен този свой бизнес.

Коментар