Възходът на 8К телевизорите започва тази година

Пандемията забави продажбите на 8К телевизори, но тази година пазарът ще нарасне чувствително
(снимка: CC0 Public Domain)

Разпространението на 8K телевизорите ще започне да набира скорост през следващите години. През 2025-та телевизори с такава резолюция ще има в 72 милиона домакинства, прогнозира анализаторската компания Strategy Analytics.

Миналата година възприемането на 8K телевизорите бе по-бавно от очакваното. По-малко от 350 хиляди такива модели бяха продадени по целия свят за една година.

Анализаторите обаче вярват, че тази година продажбите на 8K телевизори ще надхвърлят 1 милион бройки, около 4 милиона през 2022 г. и над 15 милиона през 2023 г.

Предпочитанията за размера на екрана ще бъдат определящият фактор за възприемане на 8K телевизорите, смятат експертите на Strategy Analytics.

Пазарите, на които потребителите предпочитат по-големи размери на екрана, включително САЩ и Китай, ще регистрират най-голямо проникване на 8K телевизори.

Продажбите през 2020 г. не оправдаха очакванията, поради пандемията, която доведе до отлагане на грандиозни събития като Олимпийските игри в Токио.

Освен това цените на 8K телевизорите все още са много високи, което принуждава потребителите да отложат покупките в очакване на неизбежното поевтиняване през следващите няколко години.

Коментари по темата: „Възходът на 8К телевизорите започва тази година”

добавете коментар...

  1. :)

    Все по-смотани и евтини части но с по-високи на хартия параметри. Честно казано много ми се иска балона с консуматорското общество (което купува всичко което излезе на пазара) да се спука.

  2. :o)

    Те OLED телевизорите още не са се доказали за надеждна технология, тези за 8K ми говорят.
    🙂

  3. Симо

    Аз съм с цветен Електрон, лампов, гледам още студио Х, и живея в 1987ма, щастлив съм , ям истински български домати със истинско българско сирене и масло и хляб Добруджа и домашна лютеница и истинско кисело мляко и салам Камчия и купувам яйца от люпилнята, пия бира на парцали, домашно червено вино алжирка, а за изтрезняване сок от кацата със кисело зеле… ех как свободни бяхме тогава…

  4. Браво

    Поредната безсмислена маркетингова тъпня за лапни-шарани.

  5. Асен

    Planeta HD , яко ROOL. Мааалата ще трепери, като изкарам 8К-то под навеса.

  6. Българин

    Догодина 16? Пипнат малко матрицата и хайде юруш да ни вземат годишния абонамент за нова техника.

  7. Anonymous

    По-малко от 350 хиляди такива модели бяха продадени по целия свят за една година.

  8. Anonymous

    Инвестициите в 8К съдържание не са оправдани в момента

  9. Anonymous

    Плазмаи няма от 10 години

  10. Anonymous

    Плазма ли е ?

  11. Anonymous

    Шъ гледаш измами през 8к.

  12. Ddd

    Епа аз си взех проектор и имам 150 инча в хола. Вие си взимайте малките телевизорчета за десет бона хаха.

  13. Anonymous

    Най-добре не си купувайте никакъв нов телевизор и парите ги спестете за здраве и за пенсия. Както се казва бели пари за черни дни. Другата безсмислица са скъпи телефони и абонаменти за кабелна телевизия.

  14. Anonymous

    По добре си купете хубав 4к отколкото скапан 8к, за същите пари ще имате много по добра картина на 4к, резолюцията не е всичко.

Коментар