Отложиха и Олимпийските игри в Токио

Олимпийските игри в Токио няма да започнат на 24 юни тази година, както се планираше
(снимка CC0 Public Domain)

След като огромен брой спортни събития бяха отменени или отложени, поради пандемията от коронавирус, дойде ред и на Олимпийските игри в Токио.  Те трябваше да се проведат това лято, но сега се отлагат за по-късно.

Службата на министър-председателя на Япония Шиндзо Абе съобщи новината с публикация в социалната мрежа Twitter. Олимпиадата в Токио ще се проведе през 2021 година, като това решение е взето след разговори на организаторите с Международния олимпийски комитет.

„След телефонните си разговори с президента на МОК, премиерът Абе говори с пресата и обясни, че двамата са се договорили Олимпийските игри в Токио да не бъдат отменяни, а да се проведат до лятото на 2021 година”, се казва в съобщението.

Олимпийски игри са отменяни и в миналото – заради Първата и Втората световна война, но никога не са били отлагани за друга година. Официалното съобщение последва новината от понеделник, че членът на МОК Дик Паунд е информирал USA Today за отлагането на игрите.

„Въз основа на информацията, която има МОК, беше решено отлагането на игрите”, заяви Паунд. „Игрите няма да стартират на 24 юли, толкова знам”, предава думите му USA Today. Очаква се официално изявление от МОК.

Коментар