Ще откриваме изгубени вещи чрез услуга на Apple

Собствениците на е-велосипеди S3 и X3 от VanMoof могат да ги проследяват чрез мрежата „Find My”
(снимка: Apple)

Ако човек загуби своя iPhone, мрежата на Apple Find My може да помогне за установяване на местоположението на джаджата. Сега приложението вече е отворено за продукти на трети страни, а сред първите са електрическите велосипеди от VanMoof.

Мрежата Find My използва достъпа на стотици милиони активни устройства на Apple по целия свят, разчитайки на Bluetooth, за откриване на загубени устройства. Това позволява на потребителите да определят приблизителното местоположение на своите загубени вещи на карта, да активират дистанционно заключване, дори да изтрият дистанционно данните с цел запазване на личната информация. Целият процес е анонимен и използва криптиране от край до край.

„В продължение на повече от десетилетие клиентите ни разчитаха на Find My за намиране на изчезналите или откраднати Apple устройства, като същевременно защитаваха неприкосновеността на личния си живот”, казва Боб Бърчър от Apple.

„Сега ние предоставяме мощните възможности за намиране на Find My, една от най-популярните ни услуги, на повече хора чрез програмата Find My Network Accessory. Радваме се да видим как Belkin, Chipolo и VanMoof използват технологията и нямам търпение да видя какво създават другите партньори”, допълва Бърчър.

Потребителите определят приблизителното местоположение на своите загубени вещи на карта
(снимка: Apple)

По-рано през седмицата Belkin пусна безжичните слушалки Soundform Freedom като един от първите аксесоари „от трети страни”, способни да използват мрежата Find My. Ако слушалките са поставени наблизо, потребителите могат да използват приложението Find My, за да възпроизвеждат звук от кутията за зареждане.

Ако това не проработи, слушалките може да са по-далеч – тогава потребителят може да ги постави в режим „загубено” и да използва приложението, за да ги потърси чрез цялостната мрежа за откриване на изгубени джаджи.

Който прикачи маркер Chipolo към ключове за къщата, багаж и други, може да открива своите вещи също чрез мрежата Find My, ако ги е загубил. А сега каращите е-велосипеди S3 и X3 от VanMoof могат също да добавят своите двуколесни превозни средства към нещата, които могат да се проследяват във „Find My”.

Коментар