Онлайн каталог проверява и индексацията в Google

В българското уеб пространство стартира нов каталог за безплатна регистрация на фирми. За разлика от други подобни проекти, azaret.com позволява да се провери индексацията по таговете на сайта в реално време.
Благодарение на тази възможност, всеки участник в каталога ще знае дали Google го разпознава в първите 100 резултата, което е повече от важно, уточниха разработчиците от варненската фирма 158 ООД.
Бизнес моделът на azaret.com предвижда платени VIP места и купуване на тагове. За да избегнат множество идентични домейни и поддомейни, създателите на сайта са ограничили регистрациите до една за българската и английската версии на каталога.
Всеки потребител сам преценява в коя категория да се запише. В зависимост от посочените тагове и индексацията за тях, участниците в каталога ще могат да извлекат с времето сериозни ползи.
Услугата ще бъде позиционирана и в глобален мащаб, като за целта ще се разчита на партньорство с лидера в портативните навигационни системи TomTom.
Същевременно компанията работи по включване на международни линии в сайта за намиране на най-удобния обществен транспорт BGrazpisanie.com. Амбицията на 158 ООД е да утвърди уеб услугата като лидер в своята ниша. 

Коментар