Xerox получава високо признание от водещи рейтингови компании







София, 15 юли 2009 г. – Корпорация Xerox печели признанието на голям брой организации за своите инициативи за устойчиво развитие през първата половина на 2009 г.

„Нашият ангажимент към обществото и природата датира от десетилетия”, каза Урсула Бърнс, прездент на Корпорация Xerox. “Днес този ангажимент е интегриран в нашата бизнес стратегия и спечели признанието на нашите партньори, за това, че предоставяме блага не само на обществото и на целия свят, но също така и на нашия бизнес.”

Xerox – сред най-уважаваните компании в света

Корпорация Xerox бе обявена за най-уважавана IT компания в света, в годишна класация за корпоративна репутация на спиание Fortune. Xerox се изкачи до номер 1 от миналогодишната си четвърта позиция. Резултатите от проучването бяха публикувани в изданието на Fortune от 16 март. Класирането на всяка компания се получава от анализирането на следните критерии: новаторство, ръководене на екипи, корпоративни активи, качество на управлението, финансова стабилност, дългосрочни инвестиции, качество на продуктите/услугите и конкурентоспосбност на глобално ниво.

Етика и Управление: Xerox – една от най-етичните компании в света

Ethisphere обяви Xerox за една от най-етичните компании в света за 2009 г. В тази класация компаниите са оценявани в следните категории: корпоративна гражданска отговорност; корпоративно управление; новаторство, което допринася за общественото благосъстояние; лидерство в индустрията; репутация и експертност; установена вътрешна система за етика и разбирателство.

Xerox – сред 100-те най-добри корпорации в Америка

В десетата годишна класация на списание Corporate Responsibility Officer (CRO) „100-те най-добри корпорации през 2009 г.”, Xerox се класира на 16-та позиция, като през 2007 г. заемаше 49-а позиция. В класацията влизат 1000 компания, според представянето им в седем ключови насоки: околна среда, климатични промени, човешки права, благотворителност, отношение към служителите, финанси и управление.

Като допълнение агенцията Governance Metrics International (GMI) публикува новите резултати от своите изследвания сред всички 4200 компании в тяхната система. Xerox бе една от 43-те компании – един процент от всички включени в проучването компании, оценени с глобален рейтинг 10.0 – най-високият, който GMI присъжда.

Природосъобразност: Xerox оглави зеления списък на 2009 г. за аутсорсинг

Xerox зае първа позиция и получи рекордните 440 номинации в Изследването за “зелен” аутсорсинг на Brown-Wilson Group и Black Book of Outsourcing – глобалния алманах на аутсорсинга. Намалените разходи за електроенергия и влиянието им върху репутацията на компанията продължават да печелят симпатията на предприемачите, които предлагат зелени решения. Годишната класация е базирана на мненията на 24 000 предприемачи от бранша от цял свят.

През 2009 г. Xerox покри критериите на независимата световна рейтингова компания FTSE4Good за корпоративна отговорност, човешки права, природосъобразни активности, отговорност към обществото и партньорите и противопоставяне на корупцията. Създаден през 2001 г., индексовият пакет  FTSE4Good оценява дейността на социално отговорни инвеститори.

Разнообразие

Xerox спечели следните признания през първата половина на 2009 г.:

– 35-а позиция в класацията „50-те най-добри компании в областта на разнообразието” на Diversity Inc и 1-ва позиция в „Подкатегорията на Diversity Inc за разнообразие на доставчиците”;

– една от най-добрите компании, управлявани от жени (2009 г.) на NAFE;

– в топ 40 за разнообразие в класация на Black Enterprise;

– в класация на 50-те най-добри компании в Латинска Америка на Latina Style;

Списанието Black Enterprise публикува своя списък със 100-те най-влиятелни изпълнителни директори на корпоративна Америка, в който влязоха Урсула Бърнс, президент на Xerox и Кевин Уорън, президент и изпълнителен директор на Xerox Канада.

Xerox също така достигна 100 процента ефективност в Кампанията за човешки права в седмия годишен „Индекс за корпоративно равноправие за 2009 г.” и влезе в подкатегорията „Най-добро място за работа”. 

Най-добро място за работа

Изследователският център на Xerox в Канада (XRCC) влезе в „Топ 10 на най-атрактивните места за работа” на сп. Your Workplace. Xerox е представена като организация, която предлага динамична и креативна работна култура изградена върху диалог на сътрудничество, доверие, ясни резултати, толерантност и екипна работа.

Най-добро място за работа според IDG/Computerworld

Computerworld постави Xerox на 97-a позиция в своята годишна класация „Гласът на IT мениджмънта” след петгодишно отсъствие на корпорацията. Завръщането в тази класация стана благодарение на промените в стратегията на Xerox за управление на информацията през последните две години. Класацията за най-добро място за работа е базирана на обширен въпросник, засягащ условията, които компаниите предлагат в категории като ползи за служителя, разнообразие, развитие на кариерата, обучение и дългосрочен ангажимент. В проучването си Computerworld  включва 27 000 IT служители, чиито отговри определят позициите в класирането. 

Коментар