Виваком придобива голям доставчик в Северна България

Виваком обяви четвъртата си придобивка за тази година – на Нетуъркс-България ЕООД
(снимка: CC0 Public Domain)

Виваком продължава експанзията си на пазара за интернет и телевизия с поглъщане на голям оператор в региона на Северна България. Телекомът обяви, че придобива 100% от дяловия капитал на Нетуоркс-България ЕООД – един от доставчиците с добре развита мрежа и дистрибуция в региона.

Нетуоркс-България предлага интернет и телевизия за частни клиенти, както и редица услуги за бизнес клиенти, сред които видеонаблюдение, колокиране на оборудване, компютърен и ИТ сервиз, облачни услуги и др.

Операторът има присъствие в почти 70 населени места в областите Русе, Разград, Силистра, Шумен, Монтана, Търговище, Ловеч, Велико Търново, Варна, Плевен, Видин, Добрич, София-град и София-област.

Стойността на сделката не беше обявена. Тя подлежи на всички необходими одобрения от страна на съответните регулаторни власти и се очаква да бъде приключена през второто тримесечие на 2021 г.

По-рано тази година Виваком сключи сделки за придобиване на софийските оператори НЕТ1 и КомНет, а впоследствие обяви, че купува и пловдивския кабелен доставчик N3.

Коментари по темата: „Виваком придобива голям доставчик в Северна България”

добавете коментар...

  1. haha

    Едно от малкото хубави неща, които имахме в Русе е Нетуоркс. Свилен е предател! Дано плановете му за участие в строителния и енергийния бизнес да се провалят и да фалира. Това заслужава, заради липсата на топки

  2. :o)

    ужас 😐 най-лошото е монополист да ти определя цени и качество!

Коментар