Genesis Krypton 550 – лекота и удоволствие при работа и игри

Мишката Krypton 550 е атрактивна като дизайн и издържа 20 милиона клика
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Krypton 550 е ултралека геимйнг мишка, следваща от актуалните тенденции, които наблюдаваме в гейминга. С атрактивен външен вид и перфорация с релеф на „пчелна пита”, Krypton 550 впечатлява със своето RGB осветление и издръжливост от 20 милиона клика. За игра е отлична, а също и за работа с интензивно използване на мишката, защото оптичният ѝ сензор е с висока прецизност.

Както може да се види на графиката на гърба на кутията, Krypton 550 има много функции, които може да предложи. Отгоре върху корпуса ѝ е разположен превключвател с шест степени, променящи резолюцията. DPI превключвателят може да настройва мишката от 200 до 8000 dpi. Има седем програмируеми бутона, като под основните два има суичове Huano – много издръжливи и гарантиращи поне 20 милиона клика.

Най-хубавата част е, че макар и да идва със софтуер, повечето основни контроли могат да бъдат зададени от самата мишка, без дори да е необходимо да се изтегля софтуер. Е, за настройването на бутоните специализираната програма ще е потребна – няма как.

Дизайнът в стил „пчелна пита” е характерен за марката и изглежда доста приятен, но той не е самоцел. Всъщност това позволява на производителя да направи мишката супер лека, тъй като е необходим по-малко материал за изработката. В резултат, Krypton 550 тежи едва 70 грама.

Основната част на мишката има матово черен външен вид и изобилие от извивки, които помагат за по-лесното контуриране спрямо ръката. Захватът е удобен, а повърхността не позволява приплъзване.

Оптичният сензор PMW3325 е с резолюция до 8000 DPI, което е повече от достатъчно, особено за геймърите. Повечето играчи се опитват да използват по-нисък DPI, когато играят, тъй като това позволява по-добър контрол и по-прецизна цел.

Krypton 550 се предлага с кабел с текстилна оплетка – почти задължителен в този момент за всеки производител, който иска да прави продукти за геймъри и да бъде взет насериозно.

RGB осветлението може да се контролира от софтуера, но за потребителите, които просто искат да включат мишката и да работят, това не е проблем, тъй като подсветката работи и без софтуера. Но дори и така тя е доста атрактивна.

Логото на Genesis свети под „гърба” на мишката и прозира през прорезите с форма на пчелна пита, което изглежда доста загадъчно и определено привлича окото.

Krypton 550 на полския бранд Genesis е широко достъпна в търговската мрежа у нас. Геймърската мишка се предлага на цена от около 49 лв. с ДДС в бял и черен цвят, с гаранция от 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар