Goldman Sachs: етериум може да измести биткойн

В момента и етериум, и биткойн не се чувстват особено добре – котировките падат
(снимка: CC0 Public Domain)

Виртуалната валута етериум (Ethereum) винаги е бил в сянката на биткойн (Bitcoin) – основната криптовалута в света, но в бъдеще всичко може да се промени. Анализатори от Goldman Sachs вярват, че етериум може да заеме мястото на биткойн. Все още обаче не е ясно дали и кога това ще се случи.

Goldman Sachs вижда много фактори, които ще стимулират растежа на етериум. Сред тях са реални транзакции, използващи тази криптовалута, голям брой потребители и скоростта на внедряване на нови технологии, отбелязва IT Home.

Понастоящем повечето децентрализирани финансови системи (DeFi) са изградени върху блокчейн етериум и повечето незаменими токени (NFT) са придобити с помощта на тази криптовалута. Всичко това дава основание да се мисли, че в бъдеще етериум има всички шансове да се превърне в основната криптовалута в света, измествайки биткойн.

Но в момента и етериум, и биткойн не се чувстват особено добре: първата потъна с повече от 30% за една седмица, а втората – с почти 20%. Капитализацията на етериум над два пъти по-малка от капитализацията на биткойн: 304 млрд. долара срещу 721 млрд. долара.

Коментари по темата: „Goldman Sachs: етериум може да измести биткойн”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Бактериум… яко е тва, като куклата агент фофа, с руски произход

  2. Експерт

    До God of Noobs, Защо да няма? Винаги ще има хора, които да играят и инвестират бизнесмени, брокерски агенции, спекуланти то точно в това се състои сама игра, ако не е стабилно и изменчиво няма да представлява интерес за борсите и борсовите спекуланти.

    Незаменим финансов инструмент са криптовалутите и имат своето място и бъдеще в развиващото информационно общество.

  3. God of Noobs

    Пак ни познахте!!!! Хахаха Бактериум ще е валутката на Бъдещето!!! Има ли още вложители след такива 30-40% спадове на тези валути???

Коментар