Microsoft променя партньорската програма

Microsoft започва промени в партньорската си програма. Представители на софтуерната компания са разкрили новите условия по време на световната партньорска конференция Microsoft World Partners Conference в Ню Орлиънс миналата седмица, съобщават различни източници.

Освен името на програмата, която от Microsoft Partner Program става Microsoft Partner Network, в близките две-три години ще бъдат преразгледани основните нива за участие и статуса на партньорите.

Още през настоящата финансова година компанията ще опрости и промени структурата на партньорските компетенции, като я направи по-ориентира към продуктите на Microsoft и предлаганите решения на клиентите.

Microsoft Partner Network стартира в годината на най-голямото в историята на компанията пускане на нови продукти. Това изисква от партньорите не само нови знания и умения, но им дава и нови възможности, посочват от Microsoft.

Именно партньорите ще играят ключова роля в налагането на новите решения, а Microsoft ще се опита максимално да ги подкрепи.

Коментар