Progress с представител в борда на Американската търговска камара

Симеон Стойчев има богат опит в бизнес иновациите и управлението на ИТ инфраструктура
(снимка: Progress)

Симеон Стойчев, вицепрезидент, „ИТ операции” в Progress, е преизбран за втори мандат в Борда на директорите на Американската търговска камара в България. Мандатът е с продължителност от две години, съобщиха от компанията.

„Американската търговска камара влияе силно върху бизнес средата в България. И във втория мандат моите цели са свързани със създаване на повече възможности за компаниите от различните индустрии да се свързват помежду си и да споделят опит и добри практики”, коментира Симеон Стойчев.

В рамките на Борда на директорите Стойчев участва в инициирането на дарителския фонд „Обединени срещу Covid-19”, който събра над 1 милион лева за подпомагане на лечебни заведения и общности в нужда в цялата страна по време на кризата с коронавируса. Той насърчава и активно участва в различни форуми за обмяна на опит и ноу-хау сред бизнеса в България.

Симеон Стойчев има богат опит в сферата на бизнес иновациите и управлението на ИТ инфраструктура. Като вицепрезидент „ИТ операции” той отговаря за създаването и изпълнението на цялостната ИТ стратегия на Progress.

Завършил е EMBA в Оксфордския университет във Великобритания и има специализации по „Стратегия и иновации” и „Мениджмънт и лидерство” в Масачузетския технологичен институт в САЩ.

Коментар