СуперХостинг.БГ придобива хостинг активите на ICN.Bg

Сделка на хостинг пазара превръща България в хъб за дигитални услуги на Балканите
(снимка: CC0 Public Domain)

СуперХостинг.БГ, част от хостинг групата на team.blue и неин локален представител в България, придобива активите на хостинг компания ICN.Bg, с което ще поеме цялостното обслужване на клиентите, става ясно от официално съобщение на двете компании, разпространено днес.

Вече е извършено административното прехвърляне на всички услуги, които клиентите на ICN.Bg ще могат да управляват в клиентските си профили в СуперХостинг.БГ. Финансовите параметри по сделката остават конфиденциални.

СуперХостинг.БГ стана част от европейска хостинг група team.blue през 2020 г., като продължи самостоятелното си развитие, запазвайки своя локален мениджмънт и стратегия. По-рано компанията разшири присъствието си на Балканите, навлизайки на пазара в Сърбия под бранда SuperHosting.RS

След сделката ICN.BG също продължава развитието си като отделна компания с фокус върху международните си проекти.

„Колегите от СуперХостинг.БГ си поставиха за цел да превърнат България в хъба за дигитални услуги на Балканите, който помага на бизнесите в тяхната дигитализация, и активно работят в тази посока. Затова в тяхно лице виждаме надеждния партньор, който ще поеме обслужването на нашите клиенти”, каза Юлиян Бориславов, управител на ICN.BG.

„Все повече бизнеси ще продължат да използват най-качествените технологии и безкомпромисно клиентско обслужване във време, в което онлайн присъствието е от критично значение за развитието на всеки бизнес”, коментира сделката Методи Дреновски, управител на SuperHosting.BG и SuperHosting.RS.

Настоящите клиенти на ICN.BG ще могат да подновяват услугите си директно през клиентския интерфейс на СуперХостинг.БГ и ще получават фактури за направени плащания от СуперХостинг.БГ ЕООД. Всеки клиент ще получи имейл от СуперХостинг.БГ с допълнителна информация за управлението на услугите си преди срока на изтичане на периода, за който са предплатени, уточниха от двете фирми.

До няколко месеца всички хостинг услуги на ICN.BG ще бъдат прехвърлени на инфраструктурата на СуперХостинг.БГ, изградена от последно поколение оборудване и свързаност.

Коментари по темата: „СуперХостинг.БГ придобива хостинг активите на ICN.Bg”

добавете коментар...

  1. клиент

    Аз минах на leaseweb и съм доволен. Това окрупняване на бг пазара ще вдигне излишно цените.

  2. Мхм

    Дреме ми, още миналата година им бих шута, всяка година вдигане на цените с 10%

  3. Бай Who Й

    стига си писал измислици.. от 3 г. ползвам hetzner и не съм имал проблем с тях до момента. Linode също са читави, но са малко по-скъпи. Имам достатъчно голям опит през годините с хостингите, така че стига манипулации. Най-вероятно бачкаш за някоя измекярски бг хостинг компанийка

  4. ха

    Бай Who Й,

    Този номер с евтиния хостинг по света е добре известен. Дават ти прекрасни параметри, а след като се развиеш постепенно нещата почват да поскъпват (не само за теб, а за всички). Да, обаче, това да се преместиш става вече сложна работа, ако сайтът ти се е развил твърде много…

    То затова една българска компания която до момента беше риселър на евтин чужд хостинг вече мисли за свои сървъри в бг. Защото изнудването става след време.

  5. Бай Who Й

    пичове, има толкова качествени и евтини хостинг в ЕС и цял свят, предлагащи страхотни конфигурации.. Кво се тъпчете при нашите? Пробвайте hetzner, linode, contabo… Аз ползвам hetzner и плащам за впс 14.88 евро, като на тоя впс имам 7 тежки wordpress сайта с общ дневен трафик между 20 и 30к. Може да понесе още 3 пъти по толкова и никой не ме тормози за процесорно време и т. н.

  6. Оптимист

    Купи си икономичен от към ток компютър, инсталираш му и му конфигурираш някаква ОС слагаш му уеб сървър и на него си хостваш колкото искаш домейна от вкъщи, като парите отиват само за интернет доставчика и за ток. Това е решението, вместо да плащаш за хостинг. Домейните ги насочаваш към IP-то на домашния ти рутер и готово!

  7. Разочарован

    Ужасно! Преди години купиха host.bg цената ми се вдигна, куп неща погрозняха и се развалиха, махнаха хубавата голяма секция с въпроси и отговори. Сега и това ограничение от inodes. Плащам една торба пари само заради тях. Сменям ви догодина!

Коментар