Microsoft продължава подкрепата за НПО в България

Вече 40 години Microsoft помага на неправителствения сектор с достъпни технологии
(снимка: Microsoft)

През последната година Microsoft подкрепи 19 организации с нестопанска цел (НПО) в България, на които предоставя достъпни и иновативни решения за най-важните предизвикателства, пред които е изправен светът, съобщиха от компанията.

Инициативата „Tech for Social Impact” има за цел да осигури технологии и инструменти, вкл. като дарения и отстъпки, на НПО структури от всякакъв мащаб, които да им помогнат да постигнат своите цели.

В рамките на инициативата Microsoft предлага и облачни решения като Azure, Dynamics 365 и Microsoft 365. Програмата е достъпна както за организации с нестопанска цел, така и за неправителствени организации в България, уточниха от компанията.

Най-популярни са възможностите за работа в екип, независимо от местоположението на членовете, с помощта на Office 365. Организациите могат също така лесно да визуализират и анализират данни с Power BI Desktop и Power BI Pro, както и да оптимизират дейността си с помощта на облачни решения. Всички предложения са налични в Microsoft Nonprofits.

Програмата за дарения продължава почти 40-годишната традиция на Microsoft да помага на неправителствения сектор. Само през последната година компанията е дарила над 234 милиона щатски долара в брой, софтуер и услуги за 56 365 организации с нестопанска цел в повече от 140 страни по света.

Общата стойност на софтуерните дарения за 19 неправителствени организации в България е приблизително 34 299 щатски долара през изминалата година. Заинтересованите организации могат да проверят възможностите за участие в инициативата на уебсайта Nonprofit offers.

В рамките на програмата „Изкуствен интелект за Земята” Microsoft осигурява дарения на технологии за подобрения в селското стопанство, защита на водите, застрашените видове и намаляване на въздействието от изменението на климата

Cloud и AI инструментите са на разположение на НПО с фокус върху глобалните екологични проблеми и тяхното решение. Даренията включват Azure-кредити в размер на 5 000, 10 000 или 15 000 щатски долара, в зависимост от размера на проекта.

AI за Земята е част от програмата „AI за Доброто” на Microsoft, която насърчава организациите, които се справят с решаване на най-големите социални предизвикателства като хуманитарни кризи, здравеопазване, достъпност и устойчивост за опазване на културното наследство.

Коментари по темата: „Microsoft продължава подкрепата за НПО в България”

добавете коментар...

  1. .

    Забрана на всички НПО със закон!

  2. Пешо

    С тия НПО, пръскат влияние наляво и надясно.

Коментар