Джеф Безос ще лети в космоса с брат си

Джеф Безос разкри, че е мечтал за полет в космоса през целия си живот
(снимка: Jeff Bezos/Twitter)

Основателят на Amazon Джеф Безос заяви, че ще лети в космоса заедно с брат си при първия полет с хора на борда, който ще бъде осъществен от неговата собствена космическа компания Blue Origin.

В публикация в Instagram Безос се похвали, че полетът в космоса е нещо, което той „през целия си живот” е искал да направи. Джеф е един от най-богатите хора в света с нетно имущество в размер на 186,2 млрд. долара (131,5 млрд. паунда), според Forbes.

„На 20 юли ще предприема това пътуване заедно с брат си”, написа бизнесменът в публикацията си в Instagram. „Най-великото приключение с най-добрия ми приятел”. Братът на Безос на име Марк определи предстоящото като „забележителна възможност”.

Blue Origin наскоро обяви, че предлага на търг едно място в космическата капсула. Така още някой ще се присъедини към двойката в първия полет с екипаж на борда, съобщи BBC.

Наддаването за свободното място в космическата капсула New Shepard вече достигна до 2,8 милиона долара, когато Безос обяви плана си за полета. Търгът приключва на 12 юни.

Космическата совалка New Shepard може да кацне вертикално на земята, след като се завърне от космоса. Тя носи името на Алън Шепърд, вторият човек, полетял в космоса – пионер за САЩ.

Според уебсайта на Blue Origin, компанията планира да изстреля своите пътници на повече от 100 км над земната повърхност, което им позволява да изпитат микрогравитация. Капсулата с шест места ще се завърне на Земята с помощта на парашути.

Първият полет с хора на борда ще се случи само две седмици след като Безос се оттегли от поста си на главен изпълнителен директор на Amazon. Той сподели по-рано, че след това събитие планира да се посвети на нови предизвикателства.

Коментари по темата: „Джеф Безос ще лети в космоса с брат си”

добавете коментар...

  1. :o)

    Стана ми смешно… сетих се за вица дето поканили един Габровец на сватба
    и той се чудил чудил какво да донесе за подарък
    и накрая взел БРАТ СИ 😀

  2. Anonymous

    Мексиканката шъ наследи ъмъзон.

Коментар