Корпоративни Seagate устройства са достъпни у нас от АСБИС

Марката Seagate е отдавна позната на българския пазар със своите твърди дискове за всякакви приложения, но компанията предлага и цялостни сторидж решения за корпоративни нужди
(снимка: Seagate)

Сторидж решения на Seagate за корпоративни клиенти от всякакъв клас има готовност на достави на пазара у нас ИТ дистрибуторът АСБИС България. Гамата от устройства включа разширителни модули и JBOD шасита за съхранение на данни, изцяло флаш-базирани и хибридни системи за критични приложения.

Корпоративните продукти на Seagate покриват постоянно растящите нужди от разширяване на капацитета за съхранение, като дават възможност за постигане на висока плътност, лесна интеграция и надграждане и съответно ниска цена на притежание на активите, подчертаха от АСБИС.

JBOD шаситата от линиите Exos E и Nytro E се предлагат в размери 2U и 5U и могат да поемат между 12 и 84 твърди диска. Така се осигурява максимален капацитет за съхранение до 1,5 PB при използване на 18 TB SAS носители.

Освен с висока производителност, достигаща 14,4 GB/s с единичен контролер и 28,8 GB/s с двоен, те предлагат и солидна надеждност, благодарение на дублираните охлаждащи и I/O модули и наличието на резервни интерфейси до всички дискове.

Могат да работят и със SSD и са подходящи както за приложения, изискващи голям капацитет, така и за критични решения, където времето за реакция е от определящо значение. Те са лесни и бързи за обслужване, благодарение на универсалната си модулна архитектура.

Когато става дума за производителност, на сцената излизат фамилиите Exos X и Nytro X, които се отличават с ценово оптимизирана архитектура, която достига наличност до 99,999%. Това са до 5 минути сумарно на година, през които масивът е изключен заради поддръжка или ъпдейти.

Гамата от корпоративни Seagate устройства включа разширителни модули, шасита за съхранение на данни, флаш-базирани и хибридни системи за критични приложения
(снимка: Seagate)

Предлагат се конфигурации с между 12 и 84 гнезда и максимална пропускателна способност до 7 GB/s, която може да се постигне и само със SAS HDD носители. Технологията за защита Seagate ADAPT позволява много бързо възстановяване на RAID масивите, при което почти се елиминира времето, в което системата не е функционална.

Опционално са налични възможности за репликиране на данните и създаване на „snaphots”. Двете фамилии използват интелигентен фърмуер и технология Seagate Secure, която допълнително защитава достъпа до данните и управлението на масива.

Интегрираните решения от линията Exos AP са най-подходящи в случаите, когато се търси оптимална плътност на ресурсите за обработка и съхранение на данни. В България се предлага само най-големият модел от серията – 4U шасито със 100 гнезда, което разполага с два процесора Intel Xeon Scalable, 4×10 GbE мрежови интерфейса (опционално до 100 GbE) и може да предложи максимален капацитет до 1,72 PB.

Високата плътност и енергийна ефективност на Exos AP 4U100 определят ниската обща цена на притежание. Надеждността е обусловена от използване на минимално количество конектори и кабели и двоен 12G SAS контролер, а наличието на четири 2,5-инчови гнезда позволява лесно реализиране на SSD кеширане.

За постигането на висока производителност от всички носители се използва вградена технология за минимизиране на спада в бързодействието на дисковете при конфигурации с много носители.

Коментар