Баба на 86 разказва играта на Take-Two

86-годишната американка Флорънс Коен даде на съд Take-Two, след като купи популярната компютърна и конзолна игра "Grand Theft Auto: San Andreas" за своя 14-годишен внук. Г-жа Коен очевидно не се е впечатлила от проявите на жестокост в играта, а е възмутена от сексуалното съдържание, което става достъпно чрез модификацията Hot Coffee. Тя съди компанията за нарушаване на законите за защита на потребителя чрез заблуждаващо представяне на съдържанието на играта. 
С това обаче проблемите на Take-Two не свършват. Амбициите на Флорънс Коен са да обедини своя процес с други подобни и да го превърне в масов. Във федералния съд вече има заведени още четири подобни дела, така че идеята й е напълно осъществима. Ако съдът уважи искането й, към нейните претенции ще се добавят и тези на всички, които са купили "GTA: SA" преди появата на модификацията Hot Coffee. Разбира се, Take-Two се бори с всички сили срещу обединяването на тези случаи, засега неуспешно.
По-рано тази година прокуратурата на Лос Анжелис заведе дело срещу компанията с обвинението за нечестни бизнес практики, подвеждащи твърдения и прикриване на сексуално съдържание с цел да се избегне класификацията на играта като подходяща само за възрастни. Етикетът AO (Adults Only) би отпратил играта в най-прашните и затънтени кътчета на специализираните магазини и би снижил драстично продажбите.
Прокуратурата на Манхатън пък разглежда възможността да повдигне криминални обвинения срещу компанията и някои нейни служители. Засега се търси още информация за незаключените секс сцени в сърцевината на Hot Coffee. И като капак на всичко идват съдебните искове на акционери на компанията, които са недоволни от понесените досега загуби (24.5 млн. долара).

Коментар