Сам Рейми ще режисира нов филм по играта Warcraft

Лос Анджелис, Калифорния – Blizzard Entertainment, Inc. и Legendary Pictures обявиха, че са подписали договор с режисьора Сам Рейми, който ще работи по дългоочакван филмов проект, базиран на култовата вселена на Blizzard Entertainment Warcraft. В хода на своята кариера, Рейми е показал ясно своята гениалност по отношение на разработването и адаптирането на съществуващи фикционални вселени за широката публика, докато същевременно се придържа към духа на оригиналното съдържание.

Рейми е режисьор на трилогията Spider-Man, която счупи рекордите в бокс-офиса по целия свят и получи 5 номинации за Оскар. Известен с творческия си подход при заснемането на филми, богато обрисувани герои и неподправен хумор, Рейми е писал и режисирал класиката „Злите мъртви” и е продуцент на филма „30 Days Of Night”. Последната му творба е свръхестественият трилър „Drag Me To Hell”.

"По своята същност Warcraft е фантастична, заредена с много екшън история" – коментира Рейми. "Очарован съм от поканата да работя с такъв невероятен продукционен екип, за да пренесем проекта на голям екран."

Продуцентският талант на Чарлс Роувън наскоро беше доказан в миналогодишния кино хит „Черният рицар”, който донесе над 1 милиард долара приходи, беше номиниран в 8 категории за Оскар и спечели две академични награди. В трудовата му биография са записани и култови заглавия като „Батман: Началото” и научната фантастика „12 маймуни”.

"Партньорството със Сам Рейми е пример за амбицията на Legendary Pictures да се обвързва с интелектуална собственост от най-високо качество, създадена от режисьори от световна величина.” – заяви изпълнителният директор на Legendary Pictures Томас Тъл. "Страстта на Сам по “Warcraft” е безспорна и сме сигурни, че той ще създаде изключително стойностна екранизация на феноменалния франчайз на Blizzard. Предвиждаме в бъдеще да работим съвместно с партньорите ни от Warner Bros. и да продължим успешните ни взаимоотношения с Чък при пренасянето на този богат нов свят на екрана."

"Blizzard Entertainment и Legendary Pictures споделиха вижданията си за този филм и внимателно търсихме режисьора, който ще им вдъхне живот" – каза Пол Самс от Blizzard Entertainment. "Още след първия ни разговор със Сам, можехме да кажем, че той е перфектния избор. Сам знае как едновременно да удовлетвори ентусиастите и широката публика, която може би преживява това съдържание за първи път."

Warcraft  вселената на Blizzard Entertainment е богата фентъзи история, развиваща се около епичния конфликт между силите на Ордата и Алианса. От дебюта си през 1994 г., Warcraft е привлякла верни последователи по целия свят с няколко хитови компютърни игри, спечелили доста престижни гейминг награди, както и широка гама популярни лицензирани продукти като новели, екшън фигури, облекла, комикси, настолни игри и др. Масовата мултиплеър онлайн ролева игра на Blizzard Entertainment World of Warcraft, развиваща се в  Warcraft вселената, е най-популярната по рода си игра в целия свят. Последното й разширение – Wrath of the Lich King – е най-бързо продаваната компютърна игра на всички времена, от която са продадени повече от 2.8 милиона копия само за първите 24 часа от пускането й на пазара.

Повече подробности за предстоящия филм Warcraft, включително за актьорския състав и точната дата на издаване, ще бъдат разкрити в процеса на разработка.

Коментар