Шампионите от Сезон 4 на ESL Pro Series вече са известни

Четвъртият сезон на ESL Pro Series България вече е в историята. Финалите, които се проведоха в Парти център 4-ти километър безспорно се превърнаха в гейм събитието на лятото. Освен битките в трите основни дисциплини на Про Сериите – Counter Strike, DotA и FIFA, присъстващите имаха шанса да наблюдават и турнирите по Street Fighter 4 и StarCraft, както и да изпробват уникалните 3D очила на nVidia

Както винаги Counter Strike събра най-много зрители, а и имаше защо. В отсъствието на шампионите от предишните 3 сезона iNNERFiRE класиралите се за финалите 4 отбора се впуснаха в епична борба за златните медали и титлата Шампион на България. Изравнените възможности на конкурентите осигуриха зрелищни мачове, което пък изключително се хареса на публиката. В крайна сметка титлата грабна отбора на HSBG.

Не по-малко интересен се оказа и DotA турнира. Жребият определи фаворитите от редовния сезон DooM и YamatO да се изправят един срещу друг още в първата среща. Тяхната борба осигури шанс на четвъртите през сезона NP да атакуват титлата и безапелационно да я спечелят, като по пътя към златото не загубиха нито една среща.

FIFA финала също предложи голяма доза емоции. Най-добрите български играчи Krasi и Crazy_Kon отново достигнаха до финала. Krasi отново поднесе изненада и успя да победи съперника си в 2 мача, с което си осигури и поредната FIFA титла.

Street Fighter 4 турнира предизвика голям интерес, защото в него взеха участие едни от най-добрите играчи в България. След почти 8 часови битки на финала победата взе Светослав Георгиев – Нинджата, който е и сред  топ играчите в Европа и наскоро спечели един голям международен турнир.

В късния следобед започна и първият турнир от веригата Асбис StarCraft Challenge, който събра някои от най-активните български Starcraft играчи и показа, че интересът към Starcraft е нарастнал в последните няколко месеца. Заслужено спечели младия играч Prada, който остана непобеден до края и игра с различни раси.

В съседната зала се проведе рожденния ден на най-големия сайт за манга и аниме култура в България – animes-bg.com .

Събитието бе посетено от повече от 1000 души, които се забавляваха заедно в съботния ден.

Коментар