Илон Мъск пак хвали криптовалутата Dogecoin

Изявленията на Илон Мъск в Twitter влияят силно на пазара на криптовалути
(снимка: Neuralink / YouTube)

Илон Мъск отново коментира криптовалутите и както повелява традицията направи това с публикация в Twitter. За пореден път шефът на Tesla и SpaceX се застъпи за догекойн (Dogecoin).

Според американския предприемач, биткойн (Bitcoin) и етериум (Ethereum) имат многослойна система на транзакции, но скоростта на транзакциите на базово ниво е ниска, а таксите за тях са високи.

В същото време разработчиците на догекойн се стремят да увеличат скоростта на транзакциите на базовия слой и да сведат до минимум разходите за транзакции с борсите, които действат фактически като вторичен слой, коментира Мъск в Twitter.

Ето защо Илон Мъск харесва повече криптовалутата догейкон, която се роди като на шега. В края на юни милиардерът подкрепи идеята за намаляване със 100 пъти на таксите за транзакции в блокчейна на догекойн.

Към момента на публикацията догекойн се търгува на цена около 0,21 долара. По-рано, благодарение на изявление на Илон Мъск, тази криптовалута покачи значително цената си.

През пролетта SpaceX – космическата компания на Илон Мъск – дори обяви, че следващата година ще изпрати сателит до Луната, а изстрелването ще бъде платено с догекойн.

Коментари по темата: „Илон Мъск пак хвали криптовалутата Dogecoin”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Идиота мъск нищо не разбира , срам за благословията(М.Бъри) аспергер.

    разработчиците на догекойн се стремят да сведат до минимум разходите за транзакции с борсите, които действат фактически като вторичен слой, коментира Мъск в Twitter.

    DOGE ($0.479 USD)
    0.0052 DOGE/byte

    Лайткоин такса за транзакция е 20 пъти по еФтина от dog.

    LTC ($0.025 USD)
    0.0000004 LTC/byte

  2. Anonymous

    Най ефтината транзакция 2,5цента

    LTC ($0.025 USD)
    0.0000004 LTC/byte

  3. Blah

    А-а-а, човечецът е понатрупал dogecoin-и и сега иска да продава. 🙂

  4. к

    никой не му се връзва вече

  5. !

    Съжалявам всеки, който се връзва на евтините манипулации на тоя измамник.

Коментар