Нова сделка на телеком и ИТ пазара у нас

Продължава окрупняването на пазара за телекомуникационни и ИТ услуги у нас
(снимка: CC0 Public Domain)

С поредна сделка продължава консолидацията на пазара на телекомуникационни и ИТ услуги в България. Доставчикът CETIN България придобива технологичните компании „София Комюникейшънс” ЕАД и „Ракком” АД, а по-рано няколко подобни сделки реализира Виваком.

С придобиването CETIN България – доставчик на телекомуникационни и ИТ услуги върху инфраструктура, част от CETIN Group и PPF Group – разширява екипа и обхвата на услугите, които предлага на бизнеса. Финансови параметри на сделката не бяха съобщени.

„Придобиването на компания с дългогодишен опит и традиции в осигуряването на  свързаност е следващата логична стъпка в стратегията ни за развитие”, заяви Петър Мудринич, изпълнителен директор на CETIN България.

София Комюникейшънс разполага със собствена оптична мрежа и е сред водещите доставчици на оптични услуги в София и прилежащите ѝ райони, както и в телеком решенията за бизнеса. Ракком предлага интернет услуги на бизнес клиенти, използвайки мрежата на София Комюникейшънс.

CETIN България е създадена през юли 2020 г. след прехвърляне на мрежовата инфраструктура на Теленор България в отделно дружество.

Компанията има над 200 служители и предлага мобилни и фиксирани услуги, разполага с два оптични ринга и собствени дейта центрове в София и Пловдив. Местната мрежа е продължена чрез оптични транснационални връзки.

Коментар