Хакатон отличи приложения, които правят света по-добро място

Progress предизвика разработчиците да създадат приложения, които правят света по-добро място
(снимка: CC0 Public Domain)

Софтуерната компания Progress обяви победителите в глобалния си хакатон „The Worthy Web”. Виртуалното 6-седмично състезание привлече близо 1 200 участници от 83 държави, като до финала достигнаха общо 52 проекта.

Хакатонът, който се проведе през април и май 2021 г., предизвика участниците да създадат приложения с продуктите на Progress за разработчици, които правят света по-добро място за живеене. Проектите се състезаваха в девет категории за награден фонд в размер на 40 000 щатски долара.

„Изключително впечатлени сме от приложенията, които видяхме на финала, и от нивото на иновации, което показа общността от разработчици. Очакваме с нетърпение да видим създадените приложения в действие”, заяви Сара Фаац, директор „Връзки с разработчици” в Progress.

Победителите в хакатона по категории са:

Най-добро приложение с Telerik UI for Blazor: Zindagi – платформа за организиране на кампании за кръводаряване с цел снабдяване на неправителствени организации с такава насоченост с кръвни банки.

Най-добро приложение с Telerik UI for Angular: EcoVille – приложение, което цели да обедини хората в почистващи акции. Чрез него потребителите могат да намират лесно пунктове за рециклиране, да измерват своя въглероден отпечатък, както и да се запознаят с местните закони за устойчиво развитие.

Най-добро приложение с KendoReact: Working Conditions Improvement Check – проект, който измерва ефекта от инициатива за корпоративна социална отговорност за правата на работниците в Пакистан и Виетнам.

Най-добро използване на Telerik Reporting: WhiteTent – приложение, което съдейства на местни бизнеси за храна да увеличат приходите си от продажби чрез платформа за дигитална реклама.

Най-добро документирано приложение на Test Studio: Kendo Habits – проектът представлява система под формата на игра, която проследява и спомага за развиването на здравословни навици.

Най-добро документирано приложение на Fiddler Everywhere: Help Brew – приложение, свързващо доброволци, които искат да дарят времето си или материални предмети, с местни домове за хора в затруднено положение, обществени кухни и други, които имат нужда от тях.

Най-добра мобилна поддръжка: The Better Future Club – приложение, което свързва доброволци, които имат желание и възможност да отделят 10 минути на седмица, за да помогнат на социална кауза, с организации и общности, които имат нужда от тази помощ.

Най-добра модернизация на приложение: SCUP: Smart Checkup – платформа за телемедицина, базирана на IoT устройства, която дава информация за жизненоважните параметри на пациента и позволява дистанционни медицински консултации.

Приложенията бяха оценени на базата на позитивното им влияние върху света или общността, цялостната идея и осъществяването ѝ, както и начина на използване на продуктите за разработчици на Progress, много от които се създават от екипа на компанията в България.

Коментар