Хостинг компанията ICN въведе SMS услуги

Иновативни SMS услуги въведe хостинг компанията ICN.Bg. Потребителите ще могат да ползват гъвкава информационна и оторизационна система, работеща на базата на кратки съобщения.

Платформата дава възможност за извършване на различни действия, като проверка на домейни, ресет на пароли, рестартиране на наети сървъри/VPS и информационни услуги.

Системата е разделена на няколко категории, които са организирани по различни кратки номера. В категория 1 влизат информативни кратки съобщения до номер 1723 (за всички мобилни оператори) с цел достъп до информация за банкови данни, адрес на офис, данни за пощенски запис, възможен транспорт до офиса на доставчика и др.

Категория 2 е за оперативни кратки съобщения до номер 1991, чрез които се проверява за свободен домейн и се прави ресет на парола за потребителски акаунт. В категория 3 са административни кратки съобщения до номер 1925 за рестартиране на наети и виртуални сървъри.

В допълнение, хостинг компанията предлага SMS с добавена стойност.

Платформата може лесно да се интегрира от начинаещи уеб-мастъри и блогъри, като предлага и разширени настройки за по-специфично приложение. С нейна помощ се дефинират услуги за достъп по време (подходящ за абонаменти), брой използвания (за изтегляне на файлове), регистрация за участие и гласуване и др.

Услугата SMS gateway дава възможност за обратна връзка с клиенти – чрез изпращане на кратко съобщение, което ги уведомява за месечната им сметка, доставка на поръчка и др. Цената за изпращане на SMS е многократно по-ниска от пакетите, предлагани от мобилните оператори, посочиха от ICN.

Новите услуги на хостинг компанията са реализирани съвместно с доставчика на комуникационни решения netfinity.bg.

Коментар