Биткойн слезе под психологическа граница

Биткойн поевтиня с над 50% през последните три месеца
(снимка: CC0 Public Domain)

Пропадането на най-популярната криптовалута биткойн продължава. За първи път от 22 юни биткойн слезе под психологическата граница от 30 000 долара, което доведе до поевтиняване и на други криптовалути.

Сривът на биткойн идва след голяма разпродажба на световните фондови пазари. Понеделник беше най-лошият ден за индекса Dow Jones Industrial Average от октомври миналата година.

„На глобалните пазари се наблюдава широка разпродажба и рисковите активи намаляват навсякъде”, коментира пред CNBC Анабел Хуанг, партньор в Amber Group, компания за финансови услуги с криптовалути.

Налице са опасения относно качеството и силата на икономическото възстановяване и отслабване на активите с по-широки рискове, включително висока доходност. Заедно с неотдавнашната слабост на биткойн, това доведе до по-нататъшен спад на пазара на криптовалути, допълва Хуанг.

Сривът на биткойн под $30 000 може да бъде началото на по-нататъшен спад до $22 000 – 24 000, прогнозира Виджай Айяр, ръководител бизнес развитие в борсата за криптовалута Luno.

След като достигна рекордна стойност от близо 65 000 долара в средата на април, биткойн претърпя спад от 50%.

Коментари по темата: „Биткойн слезе под психологическа граница”

добавете коментар...

  1. N;1

    Прав си.

  2. до 1

    стига заблуждавайте хората с тоя буклук. Ни валута, ни хедж срещу инфлацията, ни инвестиционен инструмент. Само пране на мръсни пари и събиране парите на рибките. Колкото биткойн ще спаси световната финансова система, толкова си Слави ще оправи България…

  3. о

    Перфектен момент за купуване! Дори може да се изчака още малко, но ако се купува на части е още по-добре!

Коментар