Samsung показа 1000-инчов телевизор на 120Hz

1000-инчовият дисплей поддържа резолюция 8K и честота на опресняване 120 Hz
(снимка: Samsung)

Първи в света телевизор с диагонал 1000 инча и честота на опресняване 120Hz показа корейският производител Samsung. Моделът от IWA Series се явява нова версия на The Wall, предназначен за реклами в търговски центрове, летища и на други обществени места.

Огромният 1000-инчов дисплей поддържа резолюция 8K и честота на опресняване 120 Hz. Това е и първият екран на Samsung с технология MicroLED, която осигурява наситено черно, висок контраст и дори подсветка. Пиковата яркост достига 1600 нита, а Samsung не пропуска да подчертае, че най-добрият OLED на LG все още не превишава 1000 нита.

Благодарение на модулния си дизайн, дисплеят може да бъде позициониран вертикално, хоризонтално или под формата на L, включително в конфигурации с ултраширока резюлюция 16К, или 15360×2160.

Подобренията включват светодиоди, които са с до 40% по-малки от миналагодишния модел, което според Samsung трябва да доведе до по-висок контраст и по-еднородни цветове, съобщи The Verge

Нов AI процесор допълнително повишава качеството и контраста на картината и премахва шума. Докинг връзките имат подобрен безжичен дизайн, а дълбочината на дисплея е намалена наполовина.

Телевизорът The Wall е предназначен за търговски обекти и обществени места
(снимка: Samsung)

Технологията MicroLED разчита на множество самоизлъчващи се светодиоди, за да формира изображението, вместо на LCD слой като повечето традиционни телевизори. Това означава, че панелите могат да създадат по-добри нива на черното, като изключат изцяло пикселите, подобно на ефекта, който се вижда при OLED телевизорите, но без традиционните ограничения на OLED като риск от изгаряне и по-ниска пикова яркост от LCD панелите.

Продажбите на „Стената” от ново поколение започнаха днес на избрани пазари, но Samsung не уточнява кои точно. Не е известна и цената на 1000-инчовия телевизор. Докато The Wall е опит на Samsung да продава масивни MicroLED дисплеи на бизнес клиенти, компанията вече включва тази технология и в телевизорите за масовия пазар.

Коментари по темата: „Samsung показа 1000-инчов телевизор на 120Hz”

добавете коментар...

  1. биг дик

    маняци, диагоналааа диагоналааа да ва ева

  2. ЗА 1$

    1инч=2.54см;1000×2.54=2540см=25.4метра

  3. Devil 666

    Браво на “Samsung” !

  4. Мунчо

    Шъ го счупа тоз тиливизор….

  5. Попара

    Ама ти ходи и ги измерва с ролетката ли…?

  6. Ssss

    Tova ne da 25 Metra,stigma gluposti

Коментар