Samsung свързва бъдещото на телевизорите с Micro LED

Изумителният The Wall е създаден чрез модулна Micro LED технология (снимка: Samsung)

Бъдещето на дисплеите е в революционна модулна микро LED технология, според Samsung. Корейската компания разкри наскоро последните си разработки в тази област, вкл. нови микро LED размери, форми и конфигурации, които преминават границите на традиционните телевизионни дисплеи.

Новият Micro LED технологичен дизайн е в основата на 75-инчов дисплей, 219-инчов модел „The Wall“ и други непознати досега размери, форми и конфигурации за следващо поколение модулни дисплеи, получили наградата на CES 2019 за най-добри иновации.

С иновативна самоизлъчваща технология и модулни свойства, Micro LED дисплеите подобряват качеството на картината, дизайна и гъвкавостта. Новите ТВ екрани са конструирани с индивидуални модули от самоизлъчващи Micro LED, съдържащи милиони неорганични червени и сини микроскопични LED чипове – те излъчват собствена светлина и възпроизвеждат наситени цветове.

Миналата година на CES корейският производител представи за първи път своята Micro LED технология, въплътена в 146-инчовия модел The Wall. Неговите технически предимства са осигурени от прецизното разположение на полупроводниковите пръчки, като така се намалява разстоянието между микроскопичните LED чипове. На базата на тази технология Samsung създаде 75-инчов 4K Micro LED дисплей – по-умален и по-удобен за домашна обстановка формат.

„The Wall“ получи наградата на CES 2019 за най-добра иновация (снимка: Samsung)

Благодарение на микрo LED модулите, новата технология предлага гъвкавост при размера на екраните, която от своя страна позволява на потребителите да изберат размер според пространството, с което разполагат в домовете си.

Модулната функционалност на Micro LED позволява и създаване на дисплеи с неправилни размери като 9×3, 1×7 или 5×1, които да отговорят по-адекватно на функционалните и естетически нужди на потребителите, без да заемат повече от желаното пространство.

Micro LED технологията на Samsung позволява оптимизиране на съдържанието независимо от големината и формата на дисплея. Дори и с добавяне на повече модули, Micro LED дисплеите могат да се разширят с цел увеличаване на резолюцията – като в същото време запазват плътността на пикселите.

В допълнение, Micro LED технологията поддържа всякакъв формат – като се започне от 16:9, през широколентовите филми 21:9 и се стигне до нетрадиционните като 32:9 и дори 1:1, без да се правят компромиси с качеството на картината.

Тъй като Micro LED дисплеите са без панелни, няма лимит в броя на модулите. Резултатът е дисплей с елегантност, присъща на инфинити басейните, който безпроблемно се вписват във всяко житейско пространство.

Коментар