Google с важно изискване към Android приложенията

Разработчиците на Android приложения ще трябва да осигурят 64-битови версии за новите си програми и актуализациите в Google Play, считано от 1 август т.г. (снимка: CC0 Public Domain)

От началото на август тази година всички нови Android приложения в официалния магазин Play Store трябва да имат 64-битови версии, съобщи Google. Поддръжката на 32-битовите апликации ще отпадне напълно през 2021 г.

Промяната, обявена от разработчика на Android, касае и всички обновявания на съществуващите приложения, които ще излязат след 1 август 2018 г. Предвидени са някои изключения, вкл. за игрите с енджин Unity 5.6 и по-стари версии, тъй като те не могат да бъдат 64-битови.

Изискването не се отнася до приложенията за платформи Wear OS и Android TV, които не поддържат 64-битов код, уточнява Google. Поддръжката на 32-битов софтуер за Andriod ще бъде прекратена напълно на 64-битови устройства на 1 август 2021 г., когато се очаква да излезе версия Android S.

Графикът на Google за преминаване към 64-битови приложения (източник: Google)

Apple, която развива конкурентната мобилна платформа iOS, застави разработчиците да преминат към 64-битови приложения още с излизане на версия iOS 11 през есента на 2017 г.

Коментари по темата: „Google с важно изискване към Android приложенията”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Хем спират уж напълно хем пък има изключения. Това си е направо като състояние от типа полубременна жена. 🙂

    Няма абсолютно никаква логика или уважителна причина да блокират 32 битови приложения.
    Трябва някой яко да ги нашляпа със солидни глоби и санкции за произвол, диктатура монополизъм насочен към мачкане на уж свободния пазар и конкуренция.

  2. any

    А на мен ми се ще да мога да си нулирам данните и да ги отчитам на 20 дни, какъвто е ваучера ми. Непостижимо.

  3. :)

    Най-накрая! Нахапаните отдавна минаха изцяло на 64 битов код.

Коментар