LG OLED TV вече поддържат Dolby Vision за игри при 4K 120Hz

OLED телевизорите на LG са готови за игрите от следващо поколение
(снимка: LG Electronics)

LG Electronics стана първият производител на телевизори, който поддържа Dolby Vision HDR при 4K 120Hz за игри на съвместими платформи. С подобрените възможности за игри и удобните, лесни за управление контроли, премиум телевизорите на LG са готови за игрите от следващо поколение.

Версията на фърмуера 03.15.27, която вече се предлага, добавя в телевизорите LG OLED от серии C1 и G1 поддръжка на Dolby Vision HDR при 4K 120Hz на съвместими платформи за игри. Още първокласни модели в гамата телевизори на LG от 2021 г., сред които OLED серия Z1, QNED Mini LED QNED99 и NanoCell NANO99, ще получат актуализацията през юли.

Допълнителни модели телевизори от 2021 и 2020 г. също се тестват за игри Dolby Vision при 60Hz или 120Hz, съобщиха от корейския производител, който наложи OLED технологията на пазара за телевизори.

Фърмуерът въвежда още една нова функция, която издига гейминг изживяването на ново ниво на удобство. Това е плаващо екранно меню Game Dashboard, подобно на head-up дисплея (HUD), наличен в много игри, и се предлага на всички телевизори на LG от 2021 г., оборудвани с Game Optimizer. Функцията позволява на потребителите бързо да виждат настройките на телевизора и да превключват между различни жанрове – Standard, FPS, RPG или RTS – без пауза на действието.

Първокласните модели LG OLED TV вече поддържат Dolby Vision HDR при 4K 120Hz
(снимка: LG Electronics)

Дашбордът показва и състоянието на други режими като активиран стабилизатор на черното, ниска латентност и променлива честота на опресняване (VRR). За достъп до повече опции потребителите могат да стартират Game Optimizer директно от Game Dashboard.

Коментар