„Стената” на Samsung – 7-метров телевизор за милиардери

Така изглежда The Wall телевизорът, разположен в дневната
(снимка: Samsung)

Samsung пусна в продажба огромните телевизори The Wall с MicroLED екрани на цени от 490 хил. до 1,7 млн. долара. Диагоналът на различните модели в новата линия варира от 365 до 730 см, а целевата аудитория са милионери и милиардери.

„Стената” е най-големият и най-скъп телевизор в света. Дори за най-компактния модел в линията трудно ще се намери място в среден по големина апартамент. Базовата версия има диагонал 146 инча (365 см), средната – 219 инча (548 см), а на върха е модел с невероятните 292 инча (730 см) по диагонал.

На този етап Samsung ще продава The Wall TV на пазара в Индия, а по-късно и на други места. За купувачите от Индия такъв телевизор ще струва поне 490 хиляди долара за „малкия” модел и около 1,7 милиона долара (без данъците) за най-големия. Цената на 219-инчовия телевизор не е известна.

Серията The Wall сама по себе си не е нова – Samsung я показа за пръв път пред широка публика преди близо две години, през януари 2018 г. Тогава компанията разкри само 146-инчовия модел – другите два останаха зад кулисите.

„Стената” може да се монтира също в офиси и бизнес зали
(снимка: Samsung)

Всички телевизори от линията са базирани на MicroLED технология, която използва панел с микроскопични светодиоди с размер не по-голям от няколко микрона – това е много по-малко, отколкото светодиодите на съвременните LED телевизори.

За разлика от традиционните LCD телевизори, MicroLED моделите не се нуждаят от допълнително осветление, тъй като всеки пиксел излъчва светлина самостоятелно, без да е необходим цветен филтър. Поради това, въпреки гигантските си размери, тези телевизори консумират минимум енергия.

Както и при OLED технологията, MicroLED дисплеите осигуряват висока яркост, широк динамичен диапазон, минимално време за реакция и огромни контрастни съотношения.

Всички телевизори The Wall имат модулна конструкция, която в бъдеще може да доведе до появата на още по-големи и, обратно, по-компактни модели с обичайните за повечето потребители размери. Дизайнът на телевизорите се състои от отделни безрамкови 9,37-инчови MicroLED модули.

Най-достъпният представител на серията поддържа 4K резолюция, средният показва изображение в 6K, а върховият е 8K. Всички телевизори са оборудвани със собствен процесор Quantum Processor Flex, проектиран да оптимизира изображението и да го приспособява към такива впечатляващи диагонали.

Декларираният експлоатационен живот на светодиодите, използвани в новите телевизори, е 100 хиляди часа или приблизително 11,4 години. Честотата на опресняване достига 120Hz, а максималната яркост е 2000 нита.

Диагоналът на различните модели в новата линия варира от 365 до 730 см
(снимка: Samsung)

Дебелината на който и да е от трите телевизора The Wall не надвишава 30 мм, като прави впечатление почти пълното отсъствие на рамки по периметъра. Samsung предлага допълнително декоративни рамки – в този случай телевизорите се превръщат в гигантски аналози на интериорните Samsung The Frame TV, стилизирани като картина. Сходството  се засилва и от функцията за показване на екрана на изключения телевизор на снимки на известни изпълнители.

Samsung разделя серията The Wall на две отделни линии – Luxury и Pro, като първата е насочена към индивидуалните потребители, а втората – към корпоративния пазар.  Според източник от индийското представителство на Samsung, компанията планира да продаде 25-30 от тези телевизори до края на 2020 г. Около 140 милиардери и повече от 950 мултимилионери живеят в тази страна.

Samsung планира да увеличи продажбите на The Wall от 25-30 телевизора през 2020 г. до 100 бройки до края на 2021 г. Компанията се надява до края на 2022 г. продажбите на „Стената” да достигнат 200 единици.

Коментари по темата: „„Стената” на Samsung – 7-метров телевизор за милиардери”

добавете коментар...

  1. анбалийвабал

    Дебре, аз си мислех, че lg the wallpapera де оня лайнъкс правеше ревю е скъп…
    А аз още нямам fhd и на десктопа и на лаптопа хе хехе
    Да благодарим на управниците за върховното си управление от което целия народ просперира!

  2. Anonymous

    Купувам.
    Адрес : Долна малина , питай в кафето.

Коментар