Германска банка отваря 400 места за ИТ специалисти у нас

Д-р Карстен Битнер (вляво) разкри инвестиционните намерения на Commerzbank AG у нас
(снимка: Министерство на икономиката)

Германската Group Technology Foundations Commerzbank AG планира да открие IT Hub в София, стана ясно от днешната среща в София на министъра на икономиката Емил Караниколов и д-р Карстен Битнер, член на Борда на банката.  

Първоначално ще бъдат открити 400 работни места за висококвалифицирани ИТ специалисти, като тенденцията е те да нараснат до 600, съобщиха от Министерство на икономиката.

„Разчитаме инвестицията на Commerzbank AG да провокира интереса и на други водещи германски компании за инвестиции в България”, подчерта министър Караниколов.

По неговите думи, инвестицията на Commerzbank AG е поредното доказателство за положителното развитие на ИТ сектора в България и за имиджа на страната ни като привлекателна и конкурентоспособна инвестиционна дестинация.

В средата на 2019 г. заетите в сектора на информационните технологии е над 62 200 души, посочват от министерството. През второто тримесечие на 2019 г. оборотът на предприятията в ИКТ сектора нараства с 28,9% спрямо същия период на 2018 г., като това увеличение е най-голямото от година и половина насам.

За сравнение, през предходното тримесечие на 2019 г. ръстът на оборота на годишна база е бил 20,6%. Дейности в ИКТ сектора се осъществяват от около 12 498 фирми.

Коментари по темата: „Германска банка отваря 400 места за ИТ специалисти у нас”

добавете коментар...

  1. Otto Normalverbraucher

    Иш либе Дейчеланд!

  2. Anonymous

    2019 leitet
    Carsten Bittner (48) als neuer Chief Technology Officer (CTO) den Schlüsselbereich Technology Foundations der Commerzbank. Damit schließt das Unternehmen die strategische Neuorganisation der IT ab, einen eigenen CIO gibt es damit bei der Bank nicht mehr. “Die Art und Weise, wie die Commerzbank dem digitalen Wandel in der Bankenbranche begegnet und ihre Entschlossenheit, diesen Wandel zu gestalten, haben mich stark beeindruckt”, so der neue CTO.

  3. Anonymous

    Важно е че има думата hub !

    Commerzbank AG планира да открие IT Hub в София

  4. Йордан

    Супер!

Коментар